Etusivu » DIGIAN HALLITUS ON HYVÄKSYNYT OSITTAISJAKAUTUMISTA KOSKEVAN JAKAUTUMISSUUNNITELMAN

DIGIAN HALLITUS ON HYVÄKSYNYT OSITTAISJAKAUTUMISTA KOSKEVAN JAKAUTUMISSUUNNITELMAN

DIGIAN HALLITUS ON HYVÄKSYNYT OSITTAISJAKAUTUMISTA KOSKEVAN JAKAUTUMISSUUNNITELMAN

Julkaistu: 2015-12-16 18:03:49 CET
Digia Oyj
Pörssitiedote
DIGIAN HALLITUS ON HYVÄKSYNYT OSITTAISJAKAUTUMISTA KOSKEVAN JAKAUTUMISSUUNNITELMAN

Helsinki, 2015-12-16 18:03 CET (GLOBE NEWSWIRE) — Digia Oyj Pörssitiedote 16.12.2015 klo 19.00

DIGIAN HALLITUS ON HYVÄKSYNYT OSITTAISJAKAUTUMISTA KOSKEVAN JAKAUTUMISSUUNNITELMAN

Digia Oyj:n hallitus on 16.12.2015 hyväksynyt osittaisjakautumista koskevan jakautumissuunnitelman. Suunnitelman mukaan Digia jakautuu siten, että kaikki Digian Qt-liiketoimintaan liittyvät varat, velat ja vastuut siirtyvät jakautumisessa syntyvälle yhtiölle, jonka nimeksi on suunniteltu tulevan Qt Group Oyj. Digian Kotimaa-liiketoiminta jää Digialle.

Jakautumisen tarkoituksena on mahdollistaa Qt- ja Kotimaa-liiketoimintojen kehittäminen erillisiin toimialoihin keskittyvinä pörssiyhtiöinä ja selkeyttää liiketoimintarakenteita, hallintoa ja rahoitusta. Qt- ja Kotimaa-liiketoimintojen johtaminen ja kehittäminen sekä rahoitustarpeet eroavat toisistaan erilaisen liiketoimintalogiikan ja eri markkina-alueiden vuoksi. Jakautumisen tavoitteena on mahdollistaa sijoitusten kohdentaminen tiettyyn liiketoimintaan, selkeyttää liiketoimintojen taloudellista seurantaa ja arvostusta sekä kasvattaa sijoittajien arvonnousupotentiaalia.

Jakautuminen ja jakautumissuunnitelma esitellään hyväksyttäväksi Digian varsinaisessa yhtiökokouksessa, joka on suunniteltu pidettäväksi 16.3.2016. Pörssitiedotteen liitteenä oleva jakautumissuunnitelma sisältää Digian hallituksen ehdotukset muun muassa yhtiöjärjestyksestä, hallituksen jäsenten ja tilintarkastajan valintamenettelystä, jakautumisvastikkeesta Digian osakkeenomistajille sekä Digian varojen ja velkojen jakamisesta Qt:lle.

Jakautuminen tulee voimaan kun varsinainen yhtiökokous hyväksyy jakautumisen ja jakautumissuunnitelman ja kun sen täytäntöönpano rekisteröidään kaupparekisteriin. Suunniteltu rekisteröintiajankohta on 1.5.2016. Qt:n osakkeet on tarkoitus ottaa julkisen kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq OMX Helsinki Oy:n pörssilistalle mahdollisimman pian jakautumisen täytäntöönpanon rekisteröinnin jälkeen. Jakautuminen tai listalleotto ei vaikuta kaupankäyntiin Digian osakkeilla Helsingin pörssissä.

Digian osakkeenomistajat saavat jakautumisvastikkeena yhden Qt:n osakkeen jokaista omistamaansa Digian osaketta kohden. Jakautumisvastikkeen saaminen ei edellytä osakkeenomistajilta toimenpiteitä.

Jakautumisessa syntyvän uuden yhtiön listautumiseen liittyvät tarkemmat tiedot esitetään listautumisesitteessä, joka julkistetaan arviolta maaliskuun alussa 2016.

Helsinki 16.12.2015

Digia Oyj

Hallitus

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Varelius, p. 010 313 3000

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

LIITTEET: Jakautumissuunnitelma liitteineen.

Liitteet:
Digia Oyj – Jakautumissuunnitelma – Liite 1 (Yhtiöjärjestys).pdf
Digia Oyj – Jakautumissuunnitelma – Liite 2 (Tase 30_9_2015).pdf
Digia Oyj – Jakautumissuunnitelma – Liite 3 (Yrityskiinnitykset).pdf
Digia Oyj – Jakautumissuunnitelma – (Qt Group Oyj).pdf

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!