Etusivu » YIT:n ja Meridiamin omistama Tieyhtiö Vaalimaa Oy allekirjoitti palvelusopimuksen Liikenneviraston kanssa E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritiehankkeesta

YIT:n ja Meridiamin omistama Tieyhtiö Vaalimaa Oy allekirjoitti palvelusopimuksen Liikenneviraston kanssa E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritiehankkeesta

YIT:n ja Meridiamin omistama Tieyhtiö Vaalimaa Oy allekirjoitti palvelusopimuksen Liikenneviraston kanssa E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritiehankkeesta

Julkaistu: 2015-06-09 11:15:00 CEST
YIT
Pörssitiedote
YIT:n ja Meridiamin omistama Tieyhtiö Vaalimaa Oy allekirjoitti palvelusopimuksen Liikenneviraston kanssa E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritiehankkeesta

Helsinki, 2015-06-09 11:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) — YIT OYJ PÖRSSITIEDOTE 9.6.2015 KLO 12.15

YIT:n ja Meridiamin omistama Tieyhtiö Vaalimaa Oy allekirjoitti palvelusopimuksen Liikenneviraston kanssa E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritiehankkeesta

YIT:n ja Meridiam Infrastructure Finance II S.á.r.l:n omistama Tieyhtiö Vaalimaa Oy on allekirjoittanut Liikenneviraston kanssa palvelusopimuksen E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritien toteuttamisesta. Tieosuuden rakennustyöt aloitetaan välittömästi, ja niiden arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuoden 2018 aikana. Palvelusopimuksen kokonaisarvo sisältäen rahoituksen on 378 miljoonaa euroa, josta YIT:n tilauskantaan kirjataan kesäkuussa rakennusurakka- ja ylläpitojakson kunnossapitosopimusten arvo, noin 260 miljoonaa euroa.

Hamina-Vaalimaa -moottoritie toteutetaan elinkaarimallilla (PPP), jossa Liikennevirasto tilaa Tieyhtiö Vaalimaa Oy:ltä tien suunnittelun, rakentamisen, kunnossapidon ja rahoituksen käsittävän kokonaisuuden. Meridiam Infrastructure Finance II S.á.r.l omistaa Tieyhtiö Vaalimaasta 80 % ja YIT:n omistusosuus yhtiössä on 20 %. Tieyhtiö Vaalimaa on solminut rakentamista ja kunnossapitoa koskevat urakkasopimukset YIT:n kanssa. Hankkeeseen osallistuvat pankit ovat Euroopan Investointipankki, Pohjoismaiden Investointipankki ja Pohjola Pankki Oyj.

Hanke käsittää noin 32 kilometrin pituisen uuden moottoritien rakentamisen ja siihen liittyviä muita tiejärjestelyjä. Hankkeessa toteutetaan muun muassa moottoritietunneli, useita siltapaikkoja ja melusuojauksia. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu Vaalimaan rekkaliikenteen odotusalueen rakentaminen. Tieosuuden valmistumisen jälkeen tieyhtiö vastaa tien kunnossapidosta vuoteen 2034 saakka. Hanke parantaa huomattavasti tieosuuden turvallisuutta ja sujuvuutta, minkä lisäksi hankkeen suunnittelussa korkeatasoisella ympäristörakentamisella ja ympäristön määrätietoisella huomioimisella oli merkittävä rooli.

YIT on ollut menestyksekkäästi mukana toteuttamassa aiempia E18-moottoritien tieosuuksia. YIT:n, Destian, Meridiamin ja Ilmarisen omistaman Tieyhtiö Valtatie 7 Oy:n toteuttama E18 Koskenkylä-Kotka -tieosuus valmistui etuajassa syksyllä 2014. Lisäksi YIT ja Kesälahden Maansiirron muodostama työyhteenliittymä toteutti onnistuneesti joulukuussa 2014 käyttöön otetun E18 Haminan ohikulkutien.

Kartta E18 Hamina-Vaalimaa -moottoritiestä: Linkki

Lisätietoja antavat:

Sanna Kaje, sijoittajasuhdejohtaja, YIT Oyj, puh. 050 390 6750, sanna.kaje@yit.fi
Jouni Forsman, Infrapalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja, YIT Rakennus Oy, puh. 040 519 0129, jouni.forsman@yit.fi

YIT OYJ

Sanna Kaje
Sijoittajasuhdejohtaja

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä – asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme lähes 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2014 liikevaihtomme oli noin 1,8 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!