Etusivu » VALOEN NEUVOTTELUT AURINKOSÄHKÖÖN LIITTYVISTÄ VALMISTUSPARTNERISOPIMUKSISTA OVAT EDISTYNEET. RAHOITUSTILANNE JATKUU EDELLEEN ERITTÄIN TIUKKANA.

VALOEN NEUVOTTELUT AURINKOSÄHKÖÖN LIITTYVISTÄ VALMISTUSPARTNERISOPIMUKSISTA OVAT EDISTYNEET. RAHOITUSTILANNE JATKUU EDELLEEN ERITTÄIN TIUKKANA.

VALOEN NEUVOTTELUT AURINKOSÄHKÖÖN LIITTYVISTÄ VALMISTUSPARTNERISOPIMUKSISTA OVAT EDISTYNEET. RAHOITUSTILANNE JATKUU EDELLEEN ERITTÄIN TIUKKANA.

Julkaistu: 2015-06-29 14:45:00 CEST
Valoe Oyj
Pörssitiedote
VALOEN NEUVOTTELUT AURINKOSÄHKÖÖN LIITTYVISTÄ VALMISTUSPARTNERISOPIMUKSISTA OVAT EDISTYNEET. RAHOITUSTILANNE JATKUU EDELLEEN ERITTÄIN TIUKKANA.

Valoe Oyj Pörssitiedote 29.6.2015 klo 15.45

VALOEN NEUVOTTELUT AURINKOSÄHKÖÖN LIITTYVISTÄ VALMISTUSPARTNERISOPIMUKSISTA OVAT EDISTYNEET. RAHOITUSTILANNE JATKUU EDELLEEN ERITTÄIN TIUKKANA.

Valoe on saanut päätökseen kaupalliset neuvottelut ensimmäisestä valmistuspartnerisopimuksesta ulkomaisen asiakkaan kanssa. Moduulitehtaan myynti riippuu kuitenkin paikallisesta projektirahoituksesta, jota koskevat neuvottelut ovat kesken eikä niiden onnistumisesta ole vielä varmuutta. Valoen arvion mukaan paikallista projektirahoitusta koskevat neuvottelut saadaan päätökseen syyskuun 2015 loppuun mennessä. Yhtiö tiedottaa mahdollisesta valmistuspartnerisopimukseen liittyvästä tilauksesta erikseen vasta projektirahoituksen varmistuttua.

Edellä mainitun lisäksi Valoe neuvottelee parhaillaan aurinkosähkömoduulitehtaiden tai yksittäisten tuotantolinjojen toimittamisesta usean Valoen valmistusteknologiasta kiinnostuneen asiakkaan kanssa eri puolilla maailmaa. Nämä neuvottelut ovat edistyneet, mutta ovat kesken.

Valoe on aiemmin arvioinut, että yhtiön pitkän aikavälin rahoitus saataisiin ratkaistuksi vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen aikana, ja että pitkän aikavälin rahoitusneuvottelujen toteutumisaikatauluun vaikuttaa ratkaisevasti ensimmäisen aurinkosähkömoduulien tuotantoteknologian valmistuspartnerisopimuksen allekirjoittaminen vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen aikana. Sittemmin yhtiö on ilmoittanut laskevansa liikkeelle vaihtovelkakirjalainan välirahoituksensa turvaamiseksi ja aloittavansa osakeannin valmistelun siten, että anti toteutuisi vielä vuoden 2015 aikana. Pitkän aikavälin rahoitusratkaisu on tarkoitus järjestää em. osakeannilla kotimaisille- ja kansainvälisille sijoittajille.

Valoe on 29.5.2015 laskenut liikkeelle vaihtovelkakirjalainan. Vaihtovelkakirjalainan kokonaismäärä on 5.000.000 euroa ja merkintäaika jatkuu 30.7.2015 asti. Minimimerkintä on 100.000 euroa. Vaihtovelkakirjalainan ehdot on tiedotettu erillisellä tiedotteella 29.5.2015.

Sekä rahoitusta että tuotantoteknologiatoimituksia koskevat neuvottelut ovat edistyneet. Tästä huolimatta Valoen rahoitustilanne jatkuu edelleen erittäin tiukkana. Yhtiön kahdentoista kuukauden rahoituksen riittävyyteen liittyy erittäin merkittäviä riskejä. Valoen johdon tämän hetkisen käsityksen mukaan yhtiö tarvitsee edelleen välirahoitusta siihen asti kunnes pitkän aikavälin rahoitusratkaisu suunnitellulla osakeannilla on varmistunut ja yhtiön liiketoiminnan kassavirta on kääntynyt positiiviseksi. Välirahoitus on tarkoitus turvata 29.5.2015 liikkeelle lasketulla vaihtovelkakirjalainalla. Yhtiön käyttöpääomavaje on merkittävä siihen asti kunnes ensimmäinen aurinkosähkömoduulien tuotantoteknologian toimitus tuottaa positiivista kassavirtaa. Mikäli yhtiö ei onnistu turvaamaan riittävää lyhyen- ja pitkän aikavälin rahoitusta voi yhtiön toiminnan jatkuvuus olla vaarassa.

Ensimmäisen valmistuspartnerisopimuksen projektirahoituksen toteutumiseen sekä vaihtovelkakirjalainan ja osakeannin onnistumisiin liittyy riskejä. Ei ole varmuutta, onnistuuko yhtiö keräämään vaihtovelkakirjalainalla enintään viisi miljoonaa euroa pääomarakenteensa vahvistamiseksi tai osakeannilla pääomaa puhtaan energian liiketoimintasuunnitelmansa toteuttamiseksi ja pitkän aikavälin rahoitusratkaisunsa varmistamiseksi. Edelleen ei ole varmaa, että paikallinen projektirahoitus valmistuspartnerisopimuksen mukaisen moduulitehtaan rakentamiseksi saadaan neuvotelluksi. Mikäli paikallista projektirahoitusta ei saada, niin kyseessä oleva valmistuspartnerisopimus ja siihen liittyvä mahdollinen tilaus eivät toteudu.

Mikkelissä 29. päivänä kesäkuuta 2015

Valoe Oyj

HALLITUS

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Iikka Savisalo, Valoe Oyj
p. 0405216082
email: iikka.savisalo@valoe.com

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.valoe.com

Valoen toimiala muodostuu uusiutuvaan energiaan, erityisesti aurinkosähköön, liittyvistä sovellutuksista. Valoe myy sen omaan teknologiaan pohjautuvaa automaattista aurinkosähkömodulien valmistustekniikkaa, modulien valmistuslinjoja, moduleita sekä modulien avainkomponentteja. Valoen pääkonttori on Mikkelissä.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

facebook twitter