Etusivu » UPM tuo Helsingin juhlaviikolle kiinalaisen maalaustaiteen mestarin Wei Qingjnin

UPM tuo Helsingin juhlaviikolle kiinalaisen maalaustaiteen mestarin Wei Qingjnin

UPM tuo Helsingin juhlaviikolle kiinalaisen maalaustaiteen mestarin Wei Qingjnin

Julkaistu: 2015-06-30 08:00:00 CEST
UPM-Kymmene Oyj
Lehdistötiedote
UPM tuo Helsingin juhlaviikolle kiinalaisen maalaustaiteen mestarin Wei Qingjnin

(UPM, Helsinki 30.6. klo 09.00) – UPM on yksi Helsingin juhlaviikkojen tämän vuoden yhteistyökumppaneista. Yhteistyötä tehdään tiiviisti Juhlaviikkojen ”Fokus Kiina” -ohjelman puitteissa. ”Fokus Kiina” on laajimpia kiinalaisen taiteen ja kulttuurin katselmuksia, joita Euroopassa on viime vuosina nähty.

Osana Juhlaviikkojen ohjelmaa UPM:n Töölönlahdella sijaitsevan Biofore Talon Bioforum -näyttelytilassa järjestetään kiinalaisen maalaustaiteen mestarin Wei Qingjnin näyttely ajalla 13.8.–31.10.2015. Wein pitkän linjan taide heijastelee Kiinan avautumista maailmalle. UPM tuo Wei Qingjnin näyttelyn Suomeen yhteistyössä Kiinan kulttuuriministeriön Centre of International Cultural Exchangen kanssa.

”UPM on monien liiketoimintojensa kautta jo vahvasti läsnä Kiinassa. Me ymmärrämme kulttuurin arvon, kun rakennetaan siltoja ihmisten ja liiketoimintojen välillä. Siksi halusimme osaltamme olla mukana tuomassa kiinalaisen kulttuurin rikkautta suomalaisten nähtäväksi ja koettavaksi Helsingin juhlaviikoille”, kertoo UPM:n brändi- ja viestintäjohtaja Elisa Nilsson.

Loppukesän festivaalille saapuu Wei Qingjin ohella satoja eri taiteenalojen huippuja Kiinasta. ”Fokus Kiina” -ohjelmasta löytyy esimerkiksi akrobatiaa, maalaustaidetta, nykytanssia, designia, klubifestivaaleja, sinfoniaa, sarjakuvaa, leijoja, katuruokaa ja paljon muuta.

Bioforumista kaupunkilaisten elämyksellinen olohuone

Helsingin juhlaviikot on yksi Suomen suurimpia kulttuurisponsoroinnin kohteita sekä edelläkävijä yritysyhteistyön rakentamisessa.

”Yhteistyö Helsingin juhlaviikkojen kanssa on meille luontevaa myös siinä mielessä, että haluamme luoda Bioforumista kaupunkilaisten olohuoneen, jonne on mukava piipahtaa taiteen äärelle. Kiinalaistaiteilijan näyttely sopii lisäksi Juhlaviikkojen teemaan mainiosti”, Nilsson jatkaa.

”Olemme iloisia uudesta korkean profiilin näyttelytilasta, jonka UPM avaa Helsingin ydinkeskustaan ja iloitsemme voidessamme laajentaa ”Fokus Kiina” -ohjelmistoa mielenkiintoisella taiteilijalla ja korkeatasoisella näyttelyllä. Wei Qingjin taide täydentää arvokkaalla tavalla Juhlaviikkojen kiinalaista nykykuvataidetta esittelevää kokonaisuutta”, sanoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

Helsingin juhlaviikot järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa, tänä vuonna tapahtuma järjestetään 14.–30.8.2015. Viime vuonna festivaaleilla vieraili yli 230 000 kävijää.

Lisätietoja antaa:

Brändi- ja viestintäjohtaja Elisa Nilsson, puh. 040 500 3150

Katso koko juhlaviikon ohjelma: http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/

UPM, Mediasuhteet
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

www.twitter.com/UPM_News
www.facebook.com/UPMGlobal
www.linkedin.com/company/upm-kymmene

UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 20 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä. Vuonna 2015 Helsingin juhlaviikot järjestetään 14.–30.8.2015. Taiteiden yötä vietetään torstaina 20.8.2015. Viime vuonna festivaalilla vieraili yli 230 000 kävijää.

Centre of International Cultural Exchange (CICE) on voittoa tuottamaton Kiinan kulttuuriministeriön alaorganisaatio, joka on keskittynyt kokonaisvaltaisesti kulttuurinvaihto-ohjelmiin. CICE:n tavoitteena on levittää kiinalaista kulttuuria maailman ympäri yhteistyössä Kiinan suurlähetystöjen, konsulaattien ja Kiinan kulttuurikeskusten apuna maailmalla. Vuosittaisin CICE järjestää yli sata kulttuuritapahtumaa, esimerkiksi näyttelyitä, esityksiä ja forumeita eri maissa ja kaupungeissa.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!