Etusivu » Stora Enso sulkee pakkaustehtaansa Intian Chennaissa

Stora Enso sulkee pakkaustehtaansa Intian Chennaissa

Stora Enso sulkee pakkaustehtaansa Intian Chennaissa

Julkaistu: 2015-06-22 08:00:04 CEST
Stora Enso Oyj
Pörssitiedote
Stora Enso sulkee pakkaustehtaansa Intian Chennaissa

Helsinki, Suomi, 2015-06-22 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) — STORA ENSO OYJ PÖRSSITIEDOTE 22.6.2015 klo 9.00

Stora Enso aikoo sulkea pysyvästi aaltopahvipakkauksia valmistavan yksikkönsä Intian Chennaissa. Sulkemisen syynä ovat tehtaan taloudellinen kannattamattomuus sekä merkittävä paikallisen kysynnän vähentyminen.

Chennain tehtaan sulkemisesta neuvotellaan paikallisen ammattiliiton kanssa. Tehdas työllistää 350 henkilöä, joille tarjotaan rahallinen korvaus sekä muuta tukea kuten koulutusta, terveydenhuoltoa ja apua uudelleen työllistymiseen.

Chennain pakkaustehdas on ollut Stora Enson omistuksessa heinäkuusta 2011 lähtien, jolloin Stora Enso osti 51 % Inpac Internationalin osakkeista Kiinassa. Tänä päivänä Stora Enso Inpac tarjoaa kuitupohjaisia pakkausratkaisuja. Intiassa sijaitseva Chennain tehdas valmistaa aaltopahvisia kuljetus- ja kuluttajapakkauksia myytäväksi pääasiassa Chennain kaupungissa ja Tamil Nadun alueella.

Tehtaan lopettamisella on noin 8 miljoonan euron negatiivinen kokonaisvaikutus Stora Enson vuoden 2015 toisen neljänneksen operatiiviseen liiketulokseen, mikä johtuu pääasiassa uudelleenjärjestelyvarauksesta. Tämä kertaluontoinen vaikutus pois lukien sulkemisella ei ole merkittävää vaikutusta Stora Enson liikevaihtoon tai operatiiviseen liiketulokseen.

Lisätietoja:

Ulrika Lilja, viestintäjohtaja, tel. +46 72 221 92 28
Ulla Paajanen-Sainio, sijoittajasuhdejohtaja, tel. +358 2046 21242

Stora Enso on johtava maailmanlaajuinen uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiratkaisujen tuottaja. Tavoitteemme on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia tuotteita ja palveluja, jotka perustuvat puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin. Työllistämme noin 27 000 henkilöä yli 35 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 10,2 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä (STEAV, STERV) ja Tukholmassa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään Yhdysvalloissa kauppaa OTC-listalla International OTCQX:ssa.www.storaenso.com

STORA ENSO OYJ

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

facebook twitter