Etusivu » QPR SOFTWARE MUUTTAA VUODEN 2015 TULOSOHJAUSTAAN

QPR SOFTWARE MUUTTAA VUODEN 2015 TULOSOHJAUSTAAN

QPR SOFTWARE MUUTTAA VUODEN 2015 TULOSOHJAUSTAAN

Julkaistu: 2015-06-08 15:00:00 CEST
QPR Software
Pörssitiedote
QPR SOFTWARE MUUTTAA VUODEN 2015 TULOSOHJAUSTAAN

QPR SOFTWARE OYJ PÖRSSITIEDOTE 8.6.2015 klo 16.00

QPR Software alentaa arviotaan koko vuoden tuloksestaan, perustuen toisella vuosineljänneksellä tapahtuneeseen nopeaan markkinatilanteen heikentymiseen erityisesti yhtiön kotimarkkinoilla Suomessa. Useiden konsultointi- ja ohjelmistohankkeiden toteutus on toisella neljänneksellä hidastunut tai siirtynyt. Markkinatilanteen heikentyminen Suomessa johtuu yhtiön arvion mukaan yleisestä kireästä taloudellisesta tilanteesta sekä toiminnankehityshankkeiden väliaikaisesta viivästymisestä erityisesti julkisella sektorilla.

Kuluvana vuonna yhtiö on strategiansa mukaisesti jatkanut kasvupanostuksiaan yhtiön uusiin ohjelmistotuotteisiin sekä niiden kansainvälisten myyntikanavien laajentamiseen. Tämän seurauksena ohjelmistojen tarjouskanta on kasvanut erittäin nopeasti, erityisesti prosessianalyysiliiketoiminnassa. Panostusten seurauksena yhtiön kulut ovat nousseet lähinnä alkuvuonna toteutettujen rekrytointien ja lisääntyneiden markkinointikulujen myötä.

QPR arvioi markkinatilanteen pysyvänä heikkona yli kesän, mutta paranevan vähitellen vuoden loppua kohden. Markkinatilanteesta huolimatta QPR arvioi liikevaihtonsa kasvavan kuluvana vuonna edellisvuoteen verrattuna (2014: 9,541 miljoonaa euroa), mutta kannattavuuden jäävän korkeammasta kustannustasosta johtuen edellisvuotta heikommaksi. Yhtiö arvioi liikevoittonsa olevan kuluvana vuonna noin 6-11% liikevaihdosta (2014: 11,5%), riippuen yhtiön ohjelmistolisenssitarjousten realisoitumisesta loppuvuoden aikana ohjelmistokaupoiksi. Suurten ohjelmistokauppojen ajoitus voi vaikuttaa merkittävästi yksittäisten vuosineljännesten liikevaihtoon ja tulokseen.

Aiemmin yhtiö arvioi liikevaihdon ja euromääräisen liikevoiton kasvavan kuluvana vuonna verrattuna vuoteen 2014.

QPR Software Oyj
Hallitus

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jari Jaakkola,
puh. 040 502 6397

JAKELU:
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

facebook twitter