Etusivu » Pöyrylle ympäristövaikutusten arvioinnin toimeksianto Finnpulpin Kuopioon suunnitteilla olevaan sellutehtaaseen

Pöyrylle ympäristövaikutusten arvioinnin toimeksianto Finnpulpin Kuopioon suunnitteilla olevaan sellutehtaaseen

Pöyry PLC

Pöyrylle ympäristövaikutusten arvioinnin toimeksianto Finnpulpin Kuopioon suunnitteilla olevaan sellutehtaaseen

PÖYRY OYJ   Lehdistötiedote 25.6.2015 klo 13.30

Pöyrylle ympäristövaikutusten arvioinnin toimeksianto Finnpulpin Kuopioon suunnitteilla olevaan sellutehtaaseen

Pöyry on saanut Finnpulp Oy:lta ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA) toimeksiannon suunnitteilla olevaan sellutehtaaseen Kuopioon. Arviointi kattaa on Finnpulpin hankkeen eri toteutusvaihtoehdot ympäristövaikutuksineen. Ympäristövaikutusten arviointimenettely pitää sisällään sellutehtaan rakentamisen ja toiminnan arvioinnin lisäksi siihen olennaisesti liittyviä oheistoimintoja, kuten alueelle tarvittavien tie- ja raideyhteyksien sekä sähkönsiirtoverkon rakentamisen.

Finnpulp valmistelee maailman suurimman havusellutehdasinvestoinnin toteuttamista Kuopioon. Kokonaisinvestoinnin suuruus on 1,4 miljardia euroa. Finnpulpin tavoite on olla maailman tehokkain ja modernein havusellun tuottaja. Markkinasellua tuottavan tehtaan on tarkoitus käynnistyä 2019 loppuun mennessä.

Erityisesti pehmo- ja pakkauspaperin raaka-ainetuotantoon suunnitellun sellutehtaan tuotantokapasiteetti on 1,2 miljoonaa tonnia vuodessa. Lisäksi tehdas tuottaa markkinoille bioenergiaa sekä puupohjaisia biokemikaaleja kuten mäntyöljyä ja tärpättiä. Puuraaka-aineen tarpeeksi on arvioitu n. 6,7 miljoonaa kuutiota vuodessa.

“Oli helppoa ja luontavaa jatkaa YVA vaiheeseen Pöyryn kanssa sellutehtaan esiselvitysvaihteen jälkeen. Pöyryllä teollinen ja ympäristöpuolen osaaminen yhdistyy tavalla, joka on sopiva Finnpulpin tarpeisiin”, sanoo Timo Piilonen, Finnpulpin Projektijohtaja

“Perinteinen paperi- ja selluteollisuus elää murrosvaiheessa kohti biopohjaisia tuotantoratkaisuja. Maailman johtavana paperi- ja selluteollisuuden suunnittelu- ja konsultointiyrityksenä olemme ylpeitä voidessamme tukea asiakkaitamme muutoksessa kohti kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Pöyrylle on kunnia saada tukea Finnpulpia tämän merkittävän projektin kehittämisessä”, toteaa Nicholas Oksanen, johtaja,Teollisuus-liiketoimintaryhmä.

Tilauksen arvoa ei ole julkistettu. Tilaus kirjataan Teollisuus-liiketoimintaryhmän vuoden 2015 toisen neljänneksen tilauskantaan.

PÖYRY OYJ

Lisätietoja antavat:

Nicholas Oksanen
johtaja, Teollisuus-liiketoimintaryhmä
puh. 010 33 22294

Pasi Tolppanen
johtaja, Alueelliset toiminnot Pohjois-Eurooppa
toimitusjohtaja, Pöyry Finland Oy
puh. 010 33 26656

Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Palvelemme energia-alan ja teollisuuden asiakkaita maailmanlaajuisesti. Paikallispalveluissa keskitymme avainmarkkinoillemme. Tarjoamme liikkeenjohdon konsultointia ja suunnittelupalveluita sekä vahvaa projektien toteutuskykyä ja asiantuntemusta. Keskeiset toimialamme ovat energiantuotanto, sähkön siirto ja jakelu, metsäteollisuus, kemianteollisuus ja biojalostus, metalli- ja kaivosteollisuus, liikenne ja vesi. Pöyryllä on laaja paikallistoimistoverkosto ja yhtiön palveluksessa on noin 6 000 asiantuntijaa. Pöyryn liikevaihto vuonna 2014 oli 571 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu NASDAQ OM Helsingissä (Pöyry OYJ: POY1V).

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-06-25 12:30 CEST
© Hugin BV.

Permalink: /2015/06/25/P%C3%B6yrylle+ymp%C3%A4rist%C3%B6vaikutusten+arvioinnin+toimeksianto+Finnpulpin+Kuopioon+suunnitteilla+olevaan+sellutehtaaseen+HUG1931510.html

Jätä kommentti