Etusivu » PANOSTAJA MYY TURVALLISUUSSEGMENTTIINSÄ KUULUVAN FLEXIM SECURITYN ASSA ABLOY OY:LLE

PANOSTAJA MYY TURVALLISUUSSEGMENTTIINSÄ KUULUVAN FLEXIM SECURITYN ASSA ABLOY OY:LLE

PANOSTAJA MYY TURVALLISUUSSEGMENTTIINSÄ KUULUVAN FLEXIM SECURITYN ASSA ABLOY OY:LLE

Julkaistu: 2015-06-04 08:00:00 CEST
Panostaja Oyj
Pörssitiedote
PANOSTAJA MYY TURVALLISUUSSEGMENTTIINSÄ KUULUVAN FLEXIM SECURITYN ASSA ABLOY OY:LLE

Panostaja Oyj Pörssitiedote 4.6.2015 klo 9:00

PANOSTAJA MYY TURVALLISUUSSEGMENTTIINSÄ KUULUVAN FLEXIM SECURITYN ASSA ABLOY OY:LLE

Panostaja on yhdessä muiden Flexim Group Oy:n omistajien kanssa allekirjoittanut sopimuksen koko Flexim Security Oy:n osakekannan myynnistä Assa Abloy Oy:lle. Samalla Panostaja luopuu turvallisuussegmentistä. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Panostajan omistusosuus Flexim Group Oy:stä on 70 prosenttia ja Fleximin toimitusjohtaja Jukka Laakso on yhtiönsä kautta omistanut 20 prosenttia Flexim Group Oy:stä ja hallituksen jäsenenä aikaisemmin toiminut Hannu Kankkunen yhtiönsä kautta 10 prosenttia. Flexim Group omistaa Flexim Security Oy:stä (”Flexim”) 100 %. Kaupassa ostajalle siirtyy Fleximin koko osakekanta. Velaton peruskauppahinta on 27,0 miljoonaa euroa, josta Panostajan osuus nettovelkojen ja myyntiin liittyvien kulujen vähentämisen jälkeen on noin 10 miljoonaa euroa. Lisäksi myyjillä on mahdollisuus enintään 8,0 miljoonan euron lisäkauppahintaan, joka määräytyy 1.5.2015 alkaneelta 12 kk:n ajanjaksolta. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja kaupan osapuolet olettavat, että kauppa saadaan vietyä päätökseen ennen 30.9.2015. Panostaja-konserni tulee kirjaamaan kaupan toteuttamisen jälkeen peruskauppahinnasta arviolta 10 miljoonan euron myyntivoiton.

Flexim jatkaa itsenäisenä yrityksenä ja Jukka Laakso jatkaa yrityksen toimitusjohtajan tehtävissä.

Flexim Security syntyi, kun Panostaja yhdisti vuonna 2007 hankkimansa Lukkoexpert Security Oy:n ja vuonna 2009 ostetun Bewator Oy:n. Yhdistymisen jälkeen Flexim Group Oy:n liikevaihto on kasvanut 19 miljoonasta eurosta 34 miljoonaan euroon ja yritys on noussut yhdeksi alansa johtavaksi asiantuntijaksi huolettoman ja turvallisen kulkemisen kehittäjänä. Flexim Safea –turvallisuusratkaisu on jatkossa valmiina valtaamaan kansainvälisiä markkinoita. Tässä tavoitteessa Assa Abloy Oy:n kattava kansainvälinen myyntiorganisaatio on merkittävä etu, Panostajan toimitusjohtaja Juha Sarsama sanoo.

– Flexim Security on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Se on osoittanut vahvaa kyvykkyyttä palvelutarjonnan ja projektiliiketoiminnan kehittämisessä.. Fleximin henkilöstö on innovatiivista, nopeaa vastaamaan asiakastarpeisiin ja on erittäin motivoitunut saavuttamaan haastavia tavoitteita. toteaa Assa Abloy Oy:n Ilkka Kivisaari.

– Tämä on luonteva jatko pitkälle yhteistyölle Assa Abloyn kanssa ja se mahdollistaa Fleximin kansainvälistymisen hyödyntäen Assa Abloyn osaamista ja maailmanlaajuisia verkostoja. Uskon, että pystymme tarjoamaan kotimaisille asiakkaille ainutlaatuisia ja ajankestäviä ratkaisuja huolettomaan kulkemiseen sanoo Fleximin toimitusjohtaja Jukka Laakso.

Panostajan tulosohjauksen tarkentaminen

Flexim Group Oy (Turvallisuussegmentti) poistuu tehdyn yrityskaupan johdosta kokonaisuudessaan Panostaja-konsernin tilikauden ja vertailukauden jatkuvien liiketoimintojen tuloksesta mikäli kilpailuviranomaisten hyväksyntä kaupalle saadaan.

Tämän vuoksi Panostaja muuttaa tulosohjaustaan konsernin liikevaihdon ja liikevoiton osalta: Konsernin vertailukelpoisen liikevaihdon arvioidaan olevan tilikaudella 2015 suurempi kuin tilikaudella 2014 (121,1 milj. euroa). Konsernin vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan olevan samalla tasolla kuin tilikaudella 2014 (8,1 milj. euroa). Tulosohjauksessa ei ole huomioitu 19.5.2015 julkistetun Digiprint Finland Oy:n ja Multiprint Group Oy:n yhdistymisen vaikutusta, koska tuon järjestelyn lopullinen aikataulu on vielä avoin. Järjestelyn lopullisesta toteutuksesta tiedotetaan erikseen. Tulosohjauksessa on huomioitu turvallisuussegmentin poistuminen konsernista, joka kuitenkin vielä edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän kaupalle.

Aikaisempi tulosohjaus 3.6.2015:

Panostaja säilyttää tulosohjauksensa ennallaan. Konsernin liikevaihdon arvioidaan olevan tilikaudella 2015 suurempi kuin tilikaudella 2014 (154,8 milj. euroa). Konsernin liikevoiton arvioidaan olevan samalla tasolla kuin tilikaudella 2014 (10,2 milj. euroa). Tulosohjauksessa ei ole huomioitu 19.5.2015 julkistetun Digiprint Finland Oy:n ja Multiprint Group Oy:n yhdistymisen vaikutusta, koska tuon järjestelyn lopullinen aikataulu on vielä avoin. Järjestelyn lopullisesta toteutuksesta tiedotetaan erikseen.

Kaupasta kirjattava peruskauppahinnasta muodostuva arviolta 10 miljoonan euron myyntivoitto esitetään omalla rivillään ilman vaikutusta tilikauden liikevoittoon.

Panostajan taloudelliset tunnusluvut yrityskaupan vaikutukset huomioiden Panostaja-konsernin tilikauden 2014 vertailukelpoinen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto ja liikevoitto ilman Turvallisuussegmenttiä oli 121,1 milj. euroa ja 8,1 milj. euroa.

Flexim Security Oy:n taloudelliset tunnusluvut

Flexim Security Oy:n liikevaihto ja liikevoitto muodostuivat tilikausilla 1.11.2013-31.10.2014 ja 1.11.201231.10.2013 seuraavasti (FAS):

(tuhatta euroa)

1.11.13-31.10.141.11.12-31.10.13
Liikevaihto33 67131 831
Liikevoitto1 8731 699

Flexim Security Oy:n taseet 31.10.2014 ja 31.10.2013 olivat seuraavanlaiset:

(tuhatta euroa)

31.10.201431.10.2013
Pysyvät vastaavat3 4583 343
Vaihto-omaisuus4 1764 075
Saamiset ja
Rahoitusomaisuus
11 891 10 004
Yhteensä19 52617 422
Oma pääoma5 8865 119
Vieras pääoma13 64012 303
Yhteensä19 52617 422

Panostaja Oyj

Juha Sarsama
Toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Panostaja Oyj: Toimitusjohtaja Juha Sarsama 040 774 2099

Assa Abloy Oy: Toimitusjohtaja Ilkka Kivisaari 040 5415 200

Panostaja on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena enemmistöomistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Yhtiön tavoitteena on olla halutuin kumppani liiketoimintansa myyville yrittäjille, parhaille johtajille sekä sijoittajille. Panostaja kasvattaa yhdessä kumppaniensa kanssa konsernin omistaja-arvoa ja luo suomalaisia menestystarinoita. Panostaja toimii Flexim-yrityskaupan jälkeen kahdeksassa liiketoimintasegmentissä ja Panostaja-konsernissa työskentelee noin 1.300 henkilöä. Panostajan (PNA1V) osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Tilikaudella 2014 konsernin virallinen liikevaihto oli 154,8 miljoonaa euroa.

www.panostaja.fi

Flexim Security kuuluu Flexim Group –konserniin ja on Suomen johtava asiantuntija huolettoman ja turvallisen kulkemisen kehittäjänä. Sen tuote- ja palveluvalikoima kattaa lukitusratkaisut, erilaiset ovenavaustekniikat ja oviautomatiikan sekä turvatekniikan. Vuonna 2014 Flexim Groupin liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä oli 249.

www.flexim.fi

Assa Abloy on johtavia lukkojen, lukitusjärjestelmien ja rakennushelojen valmistajia, sähkölukkojen tuotekehityksen maailmanjohtaja ja haittalevysylinteriteknologian uranuurtaja. Vuonna 2013 sen liikevaihto oli 156 milj. euroa ja henkilöstön määrä noin 800. Abloy Oy on osa Assa Abloy -konsernia, joka on listattu Tukholman pörssissä. Viennissä Abloy hyödyntää Assa Abloyn maailmanlaajuista myyntikonttori- ja maahantuojaverkostoa, joka palvelee yli 70 maassa.

www.abloy.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

facebook twitter