Etusivu » Outokummun Tornion terästehtaan vaikutus alueen ilmanlaatuun vähäinen

Outokummun Tornion terästehtaan vaikutus alueen ilmanlaatuun vähäinen

Outokummun Tornion terästehtaan vaikutus alueen ilmanlaatuun vähäinen

Julkaistu: 2015-06-12 09:00:00 CEST

Outokummun Tornion terästehtaan vaikutus alueen ilmanlaatuun vähäinen

OUTOKUMPU OYJ
LEHDISTÖTIEDOTE
12.6.2015 klo 10.00

Ilmatieteen laitos on mitannut vuosina 2013−2014 ilmanlaatua Torniossa ja Haaparannalla. Mittausten tavoitteena oli kartoittaa erityisesti Outokummun terästehtaan vaikutuksia alueen ilmanlaatuun. Kahden vuoden mittaustulosten perusteella Outokummun tehtaiden vaikutus ulkoilman hiukkaspitoisuuksiin on ollut vähäinen.

Vuoden 2014 hiukkasmittausten perusteella ilmanlaatu yleisesti oli Tornion ja Haaparannan alueilla hyvää tai tyydyttävää 98−99 prosenttia vuoden päivistä. Ilmanlaatu heikkeni välttäväksi 3−7 päivänä, mutta ei kertaakaan huonoksi. Seurannassa ei havaittu tehdasalueen päästöjen aiheuttavan yksittäisiä hiukkaspitoisuuksia, jotka poikkeavat taustatasosta.

Vuonna 2013 Ilmatieteen laitos seurasi ulkoilman pienhiukkasten, hengitettävien hiukkasten ja metallien pitoisuuksia. Vuonna 2014 mitattiin hengitettävien hiukkasten pitoisuuksia. Hengitettävät hiukkaset ovat kooltaan alle 10 mikrometriä ja pienhiukkaset alle 2,5 mikrometriä. Ilmatieteen laitoksen tutkimusraportit vuosilta 2013 ja 2014 ovat nähtävissä osoitteessa www.tornio.fi/Ilmansuojelu.

Outokumpu tuottaa ruostumatonta terästä maailman pienimmillä hiilidioksidipäästöillä. Yhtiö on viimeisen 10 vuoden aikana investoinut yli 400 miljoonan euroa ympäristötekniikkaan ja päästöjen vähentämiseen konsernin laajuisesti.

Lisätietoja:

Konserniviestintä, puh. 040 574 9210

Tornion tehdas, puh. 040 647 1886

Outokumpu Oyj

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Valmistamme edistyksellisiä materiaaleja, jotka ovat tehokkaita, kestäviä ja kierrätettäviä ja auttavat siten rakentamaan maailmaa, joka kestää ikuisesti. Sata vuotta sitten keksitty ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 12 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu Nasdaq Helsingissä. www.outokumpu.fi

Liitteet:
Outokumpu_Tornio_ilmanlaatututkimus_12062015FIN.pdf

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!