Etusivu » Metson luotettavat ja suorituskykyiset venttiiliratkaisut kasvattavat markkinaosuuttaan geotermisen energian tuotannossa Turkissa

Metson luotettavat ja suorituskykyiset venttiiliratkaisut kasvattavat markkinaosuuttaan geotermisen energian tuotannossa Turkissa

Metso Corporation

Metson luotettavat ja suorituskykyiset venttiiliratkaisut kasvattavat markkinaosuuttaan geotermisen energian tuotannossa Turkissa

Metson luotettavat ja suorituskykyiset venttiiliratkaisut kasvattavat markkinaosuuttaan geotermisen energian tuotannossa Turkissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.06.2015 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso on saanut yhteensä 12 pientä ja keskikokoista tilausta geotermisen energian tuottajilta Turkista. Metso toimittaa voimalaitoksille säätö- ja sulkusovelluksiin tarkoitettuja Neles- ja Jamesbury-merkkisiä läppä-, istukka-, segmentti- ja palloventtiilejä. Venttiilit ovat kooltaan 1-54-tuumaisia. Metson venttiilien avulla geotermiset voimalaitokset pystyvät tuottamaan uusiutuvaa energiaa tehokkaasti ja turvallisesti alhaisilla kustannuksilla ja vähäisillä ympäristövaikutuksilla.

Geotermisessä voimalaitoksessa venttiilien pitää toimia vaativissa prosessiolosuhteissa ja kestää muun muassa suuria paine-eroja, flashing -olosuhdetta ja piidioksidin kertymää ventiilin osiin. Samalla niiden pitää myös täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset.

Metson korkealaatuisten säätöventtiilien valikoima ja pitkä kokemus alalta varmistavat kestävän kehityksen sekä täyttävät turvallisuus- ja ympäristövaatimukset geotermisen energian tuotantoprosesseissa. Metso esimerkiksi tarjoaa kattavimmin eri paineluokan venttiilejä prosessin porausreiän päälle tulevaan laitteistoon.

“Metson koetellut venttiiliratkaisut sopivat erinomaisesti geotermisen energian tuotantoprosesseihin, joiden vaihtelevat paineet ja lämpötilat vaativat paljon venttiilin suorituskyvyltä. Metso pystyy vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin vahvalla osaamisellaan. Valitsemalla oikean venttiilityypin, materiaalin ja tiivistysteknologian varmistamme, että prosessi ei vuoda ja se toimii luotettavasti”, korostaa Cansu Gürbüz, avainasiakaspäällikkö, geotermiset ratkaisut, Turkki, Flow Control -liiketoiminta, Metso.

Tilausten arvoa ei julkisteta. Osa niistä sisältyy Metson vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin, ja osa kirjataan toiselle ja kolmannelle neljännekselle.

Vuonna 2014 Metso sai ison virtauksensäätöteknologian tilauksen Zorlu Energy Companies Group -yhtiöltä Turkista. Yhtiö rakentaa uutta 45 megawatin geotermistä voimalaitosta Manisa-Alasehiriin, joka sijaitsee noin 560 kilometriä Ankarasta lounaaseen.

Vuonna 2013 Metso sai kymmenennen uusintatilauksen venttiileistä norjalaiselta Green Energy Group AS -yhtiöltä geotermiseen voimalaitokseen Keniassa. Metson venttiileitä on käytössä myös muissa geotermistä energiaa tuottavissa maissa, kuten Islannissa, Indonesiassa ja Meksikossa.

Luotettavaa virtauksensäätöä ja palveluratkaisuja

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasualan, massa- ja paperiteollisuuden sekä voimantuotannon suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Metso on yli 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä. Yhtiö on myös yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Metson laajaan virtauksensäätöpalveluiden tarjontaan kuuluu liiketoimintaratkaisuja ja palveluita, jotka optimoivat laitteiden käyttöä ja elinkaarikustannuksia. Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta eri puolilla maailmaa.

Geotermisen energian tuotanto Turkissa

Maailmanpankin alaisten ilmastosijoitusrahastojen (Climate Investment Funds, CIF) maaliskuussa 2015 julkaiseman raportin mukaan Turkilla on maailman seitsemänneksi eniten geotermisiä energiavarantoja. Viime vuosina maan geotermisten voimalaitosten asennuskapasiteetti on kasvanut nopeammin kuin missään muualla: vuonna 2008 kapasiteettia oli 30 megawattia ja vuoden 2014 lopussa 405 megawattia. Vuosittainen kasvu oli 54 prosenttia, kun se maailmanlaajuisesti oli 4,5 prosenttia. Ala etenee hyvää vauhtia kohti Turkin hallituksen vuodelle 2023 asettamaa yhden gigawatin tavoitetta.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OM Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Cansu Gürbüz, avainasiakaspäällikkö, geotermiset ratkaisut, Turkki, Virtauksensäätö, Metso, puh. +90 212 465 61 55 tai +90 530 875 14 45, sähköposti: cansu.gurbuz(at)metso.com (englanniksi)

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-06-11 09:00 CEST
© Hugin BV.

Permalink: /2015/06/11/Metson+luotettavat+ja+suorituskykyiset+venttiiliratkaisut+kasvattavat+markkinaosuuttaan+geotermisen+energian+tuotannossa+Turkissa+HUG1927772.html

Jätä kommentti

facebook twitter