Etusivu » Kirsti Tuokon Hattutemppu esillä yleisölle avoimessa Bioforumissa

Kirsti Tuokon Hattutemppu esillä yleisölle avoimessa Bioforumissa

Kirsti Tuokon Hattutemppu esillä yleisölle avoimessa Bioforumissa

Julkaistu: 2015-06-08 09:00:00 CEST
UPM-Kymmene Oyj
Lehdistötiedote
Kirsti Tuokon Hattutemppu esillä yleisölle avoimessa Bioforumissa

(UPM, Helsinki 8.6.2015 klo 10.00) – Kuvataiteilija Kirsti Tuokon työt täyttävät UPM:n Bioforumin 8.6.-19.7. Näyttely on avoinna päivittäin pois lukien maanantait ja muutamat poikkeuspäivät, kuten juhannuksen. UPM:n Bioforum on huippuarkkitehtuuria edustava näyttelytila UPM:n Biofore Talossa Töölönlahdella, Helsingissä.

Kirsti Tuokon taitailijanura on epätavanomainen. Valmistuttuaan Taideteollisesta oppilaitoksesta Helsingistä vuonna 1966 ja opiskeltuaan parina seuraavana vuonna Berkeleyssä USA:ssa Tuokko aloitti työnsä kuvataideopettajana. Siinä työssä hän viipyi 33 vuotta ennen ryhtymistään kuvataiteilijaksi tämän vuosituhannen puolella. Kirsti Tuokko on siten päässyt omimpaan työhönsä vaiheessa, jossa ihmiset tyypillisesti pääsevät työstä pois.

Myös Kirsti Tuokon toiminta taiteilijana on monella tapaa epätavanomaista. Aiheekseen hän on usein valinnut ns. näyttäytymisen kulttuurin. Hän tarkastelee niitä lukemattomia, hienosyisiä ja alati vaihtuvia tapoja, joilla ihmiset presentoivat itsensä eri rooleissa, tilanteissa ja seuroissa. Virikkeenään hän saattaa käyttää vaikkapa Vogue-lehteä, mutta Tuokolle kysymys on paljon laajemmasta käyttäytymisilmiöstä kuin muoti.

Materiaalikseen Tuokko on valinnut kiiltävän, läpinäkyvän pleksin. Sille hän tuottaa kuvansa öljyväreillä, tusseilla ja spraymaaleilla, kuten graffitisukupolven katutaiteilijat.

Taiteilija nimittää sattumaa yhteistyökumppanikseen. Sattuma saakin sijansa Tuokon työskentelytavan myötä. Säilyttääkseen pleksin kiillon Tuokko maalaa lattialla makaavan pleksin tauspuolelle, mikä tarkoittaa että lukuisten päällekkäisten kerrosten aikaansaama lopputulos on nähtävissä vasta kun teos nostetaan ylös.

”UPM haluaa Bioforumin tapahtumilla ja näyttelyillä tuottaa ihmisille positiivisia elämyksiä – ja niitä Kirsti Tuokon työt todella tuottavat. Värikylläiset teokset inspiroivat ja avaavat katsojalle uuden tavan nähdä itsensä osana ympäristöään”, toteaa UPM:n brändi- ja viestintäjohtaja Elisa Nilsson.

Näyttely on avoinna yleisölle ti–pe 11–18, la–su 12–16 (suljettu 9.6, 11.6. ja 18–21.6.) osoitteessa UPM, Biofore Talo, Alvar Aallon Katu 1, Helsinki. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja antaa:
Elisa Nilsson, brändi- ja viestintäjohtaja, UPM, puh. 040 500 3150

Lue lisää näyttelystä Elisa Nilssonin blogista.

UPM, Mediasuhteet
puh. 040 588 3284
ma-pe klo 9-16
media@upm.com

www.twitter.com/UPM_News
www.facebook.com/UPMGlobal
www.linkedin.com/company/upm-kymmene

Bioforum

UPM:n Bioforum on huippuarkkitehtuuria edustava näyttelytila UPM:n Biofore Talossa Töölönlahdella, Helsingissä. Bioforum on tila sekä kulttuurille että kaupallisille innovaatioille. Tilassa tullaan näkemään kotimaista ja kansainvälistä taidetta, muotoilua ja arkkitehtuuria, UPM:n omia näyttelyitä. Tulevissa näyttelyissä on esillä sekä yksittäisiä taiteilijoita että teoksia yhtiön omista kokoelmista. Näyttelyiden ja tapahtumien kautta UPM haluaa avata uuden näkökulman yritysten, yhteiskunnan ja suuren yleisön vuorovaikutukseen. www.bioforum.upm.fi

UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 20 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

facebook twitter