Etusivu » KESLA OYJ:N LIIKEVAIHDON JA TULOKSEN ENNAKOIDAAN HEIKKENEVÄN EDELLISVUODEN TASOLTA

KESLA OYJ:N LIIKEVAIHDON JA TULOKSEN ENNAKOIDAAN HEIKKENEVÄN EDELLISVUODEN TASOLTA

KESLA OYJ:N LIIKEVAIHDON JA TULOKSEN ENNAKOIDAAN HEIKKENEVÄN EDELLISVUODEN TASOLTA

Julkaistu: 2015-06-01 15:15:00 CEST
Kesla Oyj
Pörssitiedote
KESLA OYJ:N LIIKEVAIHDON JA TULOKSEN ENNAKOIDAAN HEIKKENEVÄN EDELLISVUODEN TASOLTA

KESLA OYJ PÖRSSITIEDOTE 1.6.2015 klo 16.15

KESLA OYJ:N LIIKEVAIHDON JA TULOKSEN ENNAKOIDAAN HEIKKENEVÄN EDELLISVUODEN TASOLTA

Kesla Oyj:n alkuvuoden liikevaihtokehitys on säilynyt vaisuna ja konsernin vuoden 2015 liikevaihto tulee jäämään selvästi alle edellisvuoden tason. Heikon kehityksen taustalla ovat Venäjän tilanteen heijastusvaikutukset keskeisten asiakkaiden liiketoimintaan sekä kotimaan ja Euroopan talouden yleinen heikkous. Myös maatalouskonekaupassa raportoitu kansainvälinen taantuma näkyy eräillä osa-alueilla selvästi. Pohjois-Amerikan markkinoiden hyvä kysyntä ja kasvava myynti eivät riitä nopeasti kompensoimaan tilannetta osittain puutteellisesta Pohjois-Amerikan jakelukanavarakenteestamme johtuen.

Konsernin tilauskanta on säilynyt toisella kvartaalilla ennallaan noin 9,1 M€:n euron tasolla. Asiakkaiden toimituksiin liittyvät uudelleenaikataulutukset, asiakasluottoriskien hallinta sekä yksittäiset omaan toimintaan liittyvät häiriöt ovat kuitenkin rajoittaneet alkuvuoden laskutusta.

Konsernin tuloksen ennakoidaan jäävän selvästi edellisvuotta matalammalle tasolle ja tappiolliseksi heikosta laskutusvolyymistä johtuen. Lisäksi toisen kvartaalin tulosta rasittavat kertaluonteisesti toimitusjohtajavaihdos, normaalitasoa suuremmat varaston epäkuranttiusromutukset sekä yksittäiseen asiakkaaseen liittyvä suurehko takuukustannuserä. Lisäksi konepajaryhmän heikenneestä tilanteesta johtuen yhtiö testaa tytäryhtiön hankintaan liittyvän liikearvon 280 tuhatta euroa ensimmäisen vuosipuoliskon päätteeksi.

Emoyhtiön lean-hanke on edennyt viimeistelyvaiheeseen, jonka myötä valmistusprosessin tuottavuuden ja laadun odotetaan kehittyvän myönteisesti. Lisäksi yhtiö on sopinut eräiden tuotteiden lisensoinnista brasilialaisen autonosturivalmistajan Argos Guindastes Industria e Eomercio S.A:n kanssa ja näiden tuotteiden myynnistä Brasilian markkinoille ”Argos Kesla” tuotemerkillä. Järjestely ei tule vaikuttamaan olennaisesti Keslan tulokseen kuluvan vuoden aikana, mutta onnistuessaan tämä uusi yhteistyömalli voi johtaa tulevina vuosina kohtuullisiin vuotuisiin lisenssituloihin.

Joensuu 1.6.2015

KESLA OYJ

Hallitus

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Simo Saastamoinen, 040 – 560 9310

JAKELU:

NASDAQ OMX Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesla.com

Kesla on metsäteknologian kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka hallitsee aines- ja energiapuukorjuun tuotantoketjun kannolta tehtaalle. Keslan tuotteita ovat mm. kuormaimet ja metsäperävaunut, puutavara-, metsäkone- ja kierrätysnosturit, harvesteri- ja energiakourat sekä hakkurit. Kesla on tytäryhtiönsä kautta myös merkittävä konepajatuotteiden järjestelmätoimittaja suomalaiselle konepajateollisuudelle. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2014 45,1 miljoonaa euroa. Metsäkoneryhmän liikevaihdosta viennin osuus oli 70,2 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella, Ilomantsissa ja Tohmajärvellä sekä myyntiyhtiö Sinzheimissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 300 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti

facebook twitter