Etusivu » Kemira juhlistaa suuren saostuskemikaaleja valmistavan tuotantolaitoksensa avajaisia Tarragonassa Espanjassa

Kemira juhlistaa suuren saostuskemikaaleja valmistavan tuotantolaitoksensa avajaisia Tarragonassa Espanjassa

Kemira Oyj

Kemira juhlistaa suuren saostuskemikaaleja valmistavan tuotantolaitoksensa avajaisia Tarragonassa Espanjassa

Kemira Oyj
Lehdistötiedote
2.6.2015 klo 18.00 (CET+1)

Kemira juhlistaa tänään kesäkuun 2. päivänä virallisia avajaisia Euroopan suurimpien joukkoon lukeutuvalla saostuskemikaalien tuotantolaitoksellaan, jonka tuotteita käytetään kunnallisessa ja teollisessa vedenkäsittelyssä. La Canonjassa Kataloniassa sijaitseva tehdas tuottaa myös massa- ja paperiteollisuudessa käytettäviä liima-aineita. Avajaisjuhlallisuuksissa puhuvat mm. Katalonian paikallishallinnon presidentti Artur Mas i Gavarro ja Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal.

Bayer MaterialSciencen tehdasalueella sijaitsevalla tehtaalla tuotetaan kaikkia Kemiran alumiini- ja rautapohjaisia saostuskemikaaleja, joita käytetään juoma- ja jäteveden puhdistuksessa: polyamiinikloridia (PA ), alumiinisulfaattia (ALS) ja ferrikloridia (PI ). Tehdas tuottaa myös joitain paperiteollisuudessa yleisimmin käytettyjä funktionaalisia kemikaaleja (AKD-liima-aineita).

“Pyrimme aina varmistamaan raaka-aineiden kustannustehokkaan hankinnan. Yksi keino tähän on taaksepäin suuntautuva integraatio muiden teollisuudenalojen sivutuotteisiin;  Municipal & Industrial -segmenttimme raaka-aineesta jopa 70 % on kierrätettyä. Tässä tapauksessa olemme varmistaneet integraation suolahappoon, jota syntyy Bayer MaterialSciencen tuotannon sivutuotteena”, Antti Salminen, Municipal & Industrial -segmentin johtaja kertoo.

“Kemiralla on pitkä historia Tarragonan alueella sen hyvästä sijainnista ja yhteyksistä johtuen. Tarragonan ja hiljattain avatun Saksan Dormagenin tehtaan yhdistetty tuotantokapasiteetti on Kemiralle erityisen tärkeä, jotta pystymme jatkossakin varmistamaan johtoasemamme EMEA-alueen vedenkäsittelymarkkinoilla. Olemme investoineet näihin kahteen tehtaaseen yhteensä noin 40 miljoonaa euroa. Kilpailuetumme vedenkäsittelymarkkinoilla perustuu toimitusvarmuuteen ja nopeuteen, joustavuuteen kuljetuksissa sekä kattavaan tarjoomaan ja sovellustukeen”, Jari Rosendal, Kemiran toimitusjohtaja sanoo.

Lisätietoja
Kemira Oyj
Leena Lie, johtaja, viestintä ja yritysvastuu
Puh. 010 862 1153

Kemira on globaali kemianyhtiö, joka palvelee asiakkaita runsaasti vettä käyttävillä teollisuudenaloilla. Tarjoamme asiantuntemusta, sovellusosaamista ja kemikaaleja, jotka parantavat asiakkaidemme vesi-, energia- ja raaka-ainetehokkuutta. Keskitymme massa- ja paperi-, öljy- ja kaivosteollisuuteen sekä veden käsittelyyn. Vuonna 2014 Kemiran liikevaihto oli 2,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 4 250. Kemiran osakkeet on listattu NASDAQ OM Helsinki Oy:ssä.
www.kemira.fi

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-06-02 17:00 CEST
© Hugin BV.

Permalink: /2015/06/02/Kemira+juhlistaa+suuren+saostuskemikaaleja+valmistavan+tuotantolaitoksensa+avajaisia+Tarragonassa+Espanjassa+HUG1925708.html

Jätä kommentti

facebook twitter