Etusivu » Exel Compositesin Q2/2015 liikevaihto jää Q1/2015 tasolle, koko vuoden näkymät ennallaan

Exel Compositesin Q2/2015 liikevaihto jää Q1/2015 tasolle, koko vuoden näkymät ennallaan

Exel Compositesin Q2/2015 liikevaihto jää Q1/2015 tasolle, koko vuoden näkymät ennallaan

Julkaistu: 2015-06-18 08:15:00 CEST
Exel Composites Oyj
Pörssitiedote
Exel Compositesin Q2/2015 liikevaihto jää Q1/2015 tasolle, koko vuoden näkymät ennallaan

EXEL COMPOSITES OYJ PÖRSSITIEDOTE 18.6.2015 klo 9.15

Exel Compositesin Q2/2015 liikevaihto jää Q1/2015 tasolle, koko vuoden näkymät ennallaan

Exel Compositesin kvartaalitasoinen liikevaihto ja liikevoitto ovat johdonmukaisesti kasvaneet viiden peräkkäisen vuosineljänneksen ajan, verrattaessa edellisten tilikausien vastaaviin ajanjaksoihin. Tästä trendistä poiketen vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen liikevaihdon arvioidaan jäävän vuoden 2015 ensimmäisen vuosineljänneksen tasolle. Toisen vuosineljänneksen liikevoiton puolestaan odotetaan olevan alempi kuin vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä johtuen kasvaneista liiketoiminnan kuluista, jotka pääosin liittyvät kasvustrategian toteuttamiseen.

Toimitusjohtaja Riku Kytömäki: Vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen kannattavuuteen vaikuttaa joidenkin asiakkaiden tilausten siirtyminen. Yhtiössä on ryhdytty lisätoimenpiteisiin myynnin kasvun vauhdittamiseksi ja kulujen kontrolloimiseksi.

Yhtiön koko vuoden 2015 näkymät säilyvät ennallaan: Markkina on stabiloitunut ja positiivisia merkkejä on nähtävillä yhtiön keskeisissä markkinasegmenteissä. Yleiseen talouskehitykseen liittyy kuitenkin edelleen epävarmuustekijöitä. Yhtiö toteuttaa uutta strategiaansa vahvistamalla organisaatiota erityisesti myynnissä, tuotekehityksessä ja operaatioiden kehittämisessä sekä kasvattamalla kapasiteettiaan. Näiden toimenpiteiden arvioidaan heikentävän liikevoittoprosenttia vuonna 2015 vuoteen 2014 verrattuna, mutta luovan paremman pohjan yhtiön pitkän aikavälin kannattavalle kasvulle.

Vantaalla 18.6.2015

Exel Composites Oyj

Riku Kytömäki
toimitusjohtaja

Lisätietoja
Toimitusjohtaja Riku Kytömäki, puh. 050 511 8288 tai email riku.kytomaki@exelcomposites.com
Talous- ja hallintojohtaja Mikko Kettunen, puh. 050 3477 462 tai email mikko.kettunen@exelcomposites.com

Jakelu
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.exelcomposites.com

Exel Composites lyhyesti
Exel Composites (www.exelcomposites.com) on johtava komposiittiteknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi komposiittituotteita ja -ratkaisuja vaativiin sovelluksiin. Exel Composites tarjoaa ylivertaisen asiakaskokemuksen jatkuvan innovaation, maailmanluokan operaatioiden sekä pitkäaikaisten kumppanuuksien avulla.

Liiketoiminnan perustana on itse kehitetty komposiittiteknologia, siihen perustuva tuotteisto ja valittujen markkinasegmenttien hallinta vahvalla laatu- ja tuotemerkki-imagolla. Jatkuva uusien sovelluskohteiden etsiminen ja tuotekehitys yhteistyössä asiakkaiden kanssa mahdollistavat yrityksen kasvun. Henkilöstön osaaminen ja korkea teknologian taso ovat avainasemassa Exel Compositesin toiminnassa. Yhtiön osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n listalla.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti