Etusivu » Cleantech Invest laajentaa energiatehokkuusportfoliotaan sijoittamalla Eagle Filters Oy:hyn

Cleantech Invest laajentaa energiatehokkuusportfoliotaan sijoittamalla Eagle Filters Oy:hyn

Cleantech Invest Oyj

Cleantech Invest laajentaa energiatehokkuusportfoliotaan sijoittamalla Eagle Filters Oy:hyn

Cleantech Invest Oyj
Yhtiötiedote         12.6.2015 klo 8.00 (EET)

Cleantech Invest laajentaa energiatehokkuusportfoliotaan sijoittamalla Eagle Filters Oy:hyn

Cleantech Invest Oyj on ostanut 10 prosentin omistusosuuden Eagle Filters Oy:stä sen entisiltä osakkailta.

Eagle Filters kasvattaa maakaasuvoimalaitosten tehokkuutta ja kapasiteettia uudenlaisella ilmansuodatusratkaisulla. Yhtiön ratkaisu on käytössä useissa kohteissa Euroopassa ja Aasiassa, ja sillä on saavutettu asiakkaiden voimaloissa todennetusti useiden miljoonien eurojen vuosittaiset säästöt yhtä kaasuturbiinia kohti.

Yleensä kaasuturbiinien suorituskyvyt alenevat ajan kuluessa ja niitä on pestävä säännöllisesti alkuperäisen tehokkuuden ja kapasiteetin palauttamiseksi. Eagle Filtersin ratkaisulla suorituskyky pysyy lähes muuttumattomana ja tarvittava pesu voidaan hoitaa vuosihuollon yhteydessä. Polttoainetehokkuuden paraneminen, kapasiteetin kasvu ja tuotantokatkojen väheneminen johtavat merkittäviin säästöihin energiayhtiöiden operoimissa kaasuturbiineissa. Maakaasulla tuotetaan noin 20 prosenttia maailman primäärienergian käytöstä.

Alexander Lidgren, Cleantech Investin toimitusjohtaja: “Uskomme, että energiatehokkuus on halvin ja nopein keino ratkaista ilmastoon ja energiavarmuuteen liittyvät haasteet. Olemme tehneet paljon töitä löytääksemme Pohjoismaiden lupaavimmat energiatehokkuusteknologiat, ja Eagle Filtersin ratkaisun kustannus-säästösuhde on yksi parhaista. Olemme tyytyväisiä liittyessämme Eagle Filtersin osakkeenomistajien joukkoon ja uskomme, että tekemällä yhteistyötä voimme rakentaa tästä ainutlaatuisesta ratkaisusta arvokkaan yrityksen.”

Juha Kariluoto, Eagle Filtersin toimitusjohtaja: “Toivotamme Cleantech Investin tervetulleeksi uutena osakkeenomistajana ja uskomme, että Cleantech Investin kansainvälinen kumppani- ja asiakasverkosto on hyödyllinen tulevan kasvumme kannalta. Määrittelemme liiketoimintamalliamme parhaillaan uudelleen yhteistyössä Cleantech Investin kanssa, ja tavoitteena on kiihdyttää energiatehokkuusratkaisumme käyttöönottoa.”

CLEANTECH INVEST OYJ

Lisätietoja:
Alexander Lidgren, toimitusjohtaja
Puh. +46 73 660 1007
alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Hyväksytty neuvonantaja Access Partners Oy, puh. +358 9 6829 500.

Cleantech Invest lyhyesti
Cleantech Invest keskittyy puhtaaseen energiaan ja luonnonvarojen tehokkaaseen käyttöön. Yhtiöllä on hajautettu kokonaisuus osakkuusyhtiöiden vähemmistöomistuksia ja se etsii aktiivisesti uusia pääomakeveitä, skaalautuvia kohdeyrityksiä cleantech-toimialalta. Cleantech Invest sijoittaa alan lupaavimpiin aikaisen vaiheen kasvuyhtiöihin Suomessa, Ruotsissa ja muissa Itämeren maissa. Yhtiön johto on cleantech-sijoittamisen kansainvälisiä pioneereja. Cleantech Invest on myös työ- ja elinkeinoministeriön päätöksellä perustetun Vigo-ohjelman yrityskiihdyttämö. Lisätietoja: www.cleantechinvest.com.

Eagle Filters lyhyesti
Eagle Filters tarjoaa ilmansuodatusratkaisuja, jotka parantavat merkittävästi maakaasuvoimaloiden suorituskykyä. Käyttämällä Eagle Filtersin ratkaisua energiayhtiöt pystyvät parantamaan hyötysuhdetta ja kapasiteettia sekä vähentämään huoltokatkoja nykyisessä sähköntuotannossaan. Eagle Filtersin palveluksessa on 9 henkilöä Suomessa. Yhtiö on hyväksytty yrityssaneerausmenettelyyn rahoitusaseman ja kasvuedellytysten parantamiseksi.

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-06-12 07:00 CEST
© Hugin BV.

Permalink: /2015/06/12/Cleantech+Invest+laajentaa+energiatehokkuusportfoliotaan+sijoittamalla+Eagle+Filters+Oy+hyn+HUG1928030.html

Jätä kommentti

facebook twitter