Etusivu » Vacon on nyt osa Danfoss-konsernia

Vacon on nyt osa Danfoss-konsernia

Vacon Plc

Vacon on nyt osa Danfoss-konsernia

Vacon Oyj, Pörssitiedote, 2.12.2014 kello 9.50

  • Vesa Laisi nimitetty Danfossin taajuusmuuttajaliiketoimintayksikön johtajaksi

Taajuusmuuttajavalmistaja Vacon on 1.12.2014 lähtien osa Danfoss-konsernia. Danfoss ilmoitti tämän vuoden syyskuussa tekevänsä julkisen ostotarjouksen kaikkien Vaconin osakkeiden hankkimisesta. Marraskuun loppuun mennessä Danfoss sai kaikki tarvittavat viranomaishyväksynnät ja hankki yli 90 % Vaconin osakkeista ja äänivallasta.

Vaconin ja Danfossin yhdistyminen luo yhden maailman johtavista taajuusmuuttajatoimijoista, joka hyödyntää molempien yhtiöiden parhaita puolia. Vesa Laisista tulee uuden Danfoss Drives -nimisen liiketoimintayksikön johtaja. Hän jatkaa myös Vacon Oyj:n toimitusjohtajana.

“Kahden vahvan ja innovatiivisen taajuusmuuttajavalmistajan yhdistyminen tarjoaa asiakkaille entistä kilpailukykyisemmän, innovatiivisemman ja houkuttelevamman taajuusmuuttajavalikoiman. Voimien yhdistäminen tarkoittaa myös, että uusi toimija kykenee investoimaan enemmän sekä tuotekehitykseen että myyntihenkilöstöön, mikä on liiketoimintamme kannalta tärkeä menestystekijä”, sanoo Vaconin toimitusjohtaja Vesa Laisi.

“Keskittyminen taajuusmuuttajiin yhdistää sekä Vaconia että Danfossia ja erottaa nämä kaksi yhtiötä kilpailijoista. Vesa on työskennellyt suurimman osan urastaan taajuusmuuttaja-alalla, ja hänellä on hyvin perusteellinen näkemys tästä liiketoiminnasta. Hänen kokemuksellaan turvataan maailmanluokan tuotevalikoima ja asiakaspalvelu”, sanoo Danfossin toimitusjohtaja Niels B. Christiansen.

Lisätietoja:

  • Toimitusjohtaja Vesa Laisi, Vacon Oyj, puh. 040 8371 510, vesa.laisi(at)vacon.com
  • Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Sebastian Linko, Vacon Oyj, puh. 040 8371 634, sebastian.linko(at)vacon.com

Vacon lyhyesti:

Vaconin toimintaa ohjaa intohimo kehittää, valmistaa ja myydä maailman parhaita taajuusmuuttajia ja inverttereitä – ja tarjota asiakkailleen koko tuotteen elinkaaren kattavia palveluita. Taajuusmuuttajamme mahdollistavat optimaalisen prosessinohjauksen ja sähkömoottorikäyttöjen energiataloudellisuuden. Vaconin invertterit ovat avainasemassa, kun energiaa tuotetaan uusiutuvista energianlähteistä. Vaconilla on tuotantoa ja tuotekehitystä Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa sekä myyntiyhtiöt 31 maassa. Lisäksi Vaconilla on myynti- ja huoltoedustusta lähes 90 maassa. Vuonna 2013 Vaconin liikevaihto oli 403,0 milj. euroa, ja yhtiön palveluksessa oli maailmanlaajuisesti noin 1600 henkilöä. Vacon Oyj:n osakkeet (VAC1V) noteerataan Helsingin pörssin (NASDAQ OMX Helsinki) päälistalla. Vacon on osa Danfoss-konsernia.

Driven by Drives, www.vacon.fi

Jakelu:NASDAQ OMX Helsinki

Finanssivalvonta

Keskeiset tiedotusvälineet

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2014-12-02 08:50 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2014/12/02/Vacon+on+nyt+osa+Danfoss+konsernia+HUG1876013.html

Jätä kommentti

facebook twitter