Etusivu » YIT – Kankaan alueen kehittämisestä sopimus Jyväskylässä

YIT – Kankaan alueen kehittämisestä sopimus Jyväskylässä

YIT

Lehdistötiedote

Kankaan alueen kehittämisestä sopimus Jyväskylässä

Helsinki, 2014-11-19 18:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) — Kankaan vanhan paperitehtaan tontinluovutus- ja toteutussopimus allekirjoitettiin keskiviikkona 19.11.2014 Jyväskylässä. Sopimuksen Jyväskylän kaupungin kanssa allekirjoittivat YIT Rakennus Oy, Skanska Talonrakennus Oy ja Jyväs-Parkki. YIT suorittaa tonttimaksut pääosin maanvaihtoina.

Sopimuksen mukaan osakkaat perustavat kehitysyhtiön, joka ostaa alueella sijaitsevan vanhan paperitehtaan Jyväskylän kaupungilta. Kehitysyhtiö vastaa alueen pitkäaikaisesta kehittämisestä. Yhtiön osakkaina ovat YIT ja Skanska molemmat 45 prosentin osuudella ja Jyväs-Parkki 10 prosentin osuudella. YIT ja Skanska toteuttavat alueen asuntorakentamisesta 70 prosenttia ja työpaikkarakentamisesta 25 prosenttia. Jyväs-Parkki toteuttaa pysäköintilaitokset alueelle.

Kankaan alueen kehittäminen ja rakentaminen jatkaa YIT:n vahvaa roolia Jyväskylän aluerakentamishankkeissa. Suuruspäähän, Lutakkoon, Rasinrinteelle, Karismakortteliin ja Äijälänrannan alueelle YIT on toteuttanut viimeisen 20 vuoden aikana lähes 2000 asuntoa.

”YIT:n osalta asuntorakentaminen Kankaan alueella käynnistyy vuonna 2016. Alueen rakentaminen kestää arviolta vuoteen 2030”, YIT:n aluejohtaja Mikko Räty Jyväskylästä kertoo.

Vanhan paperitehtaan kehittäminen alkaa heti ns. siipiosan uudistamisella. Siipiosaan tulevat vuokralaisiksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK) ja Jyväskylän Yritystehdas, jotka muuttavat Kankaalle vuoden 2016 alussa.

Keskeisellä paikalla Jyväskylässä sijaitseva Kankaan alue yhdistää asumisen ja työnteon sekä vanhan teollisuusalueen ja tulevaisuuden kestävän kaupunkiasumisen. Se on mukana Sitran Kohti resurssiviisautta -hankkeessa ja sitä kehitetään myös brittäläisen One Planet Living -konseptin avulla. One Planet Living on kestävän elämäntavan konsepti, jonka tavoitteena on mahdollistaa yhden maapallon kantokykyyn pohjautuva elämäntapa. Alueella suositaan pyöräily- ja kävelyreittejä ja keskitetään autojen pysäköinti parkkitaloihin. Rakennuksista tehdään energiatehokkaita ja jätehuolto hoidetaan keskitetysti.

”Kankaan alue lisää Jyväskylän vetovoimaa yhtenä maan kasvukeskuksista. Tavoitteemme on kehittää aluetta niin, että asuminen, lähellä sijaitsevat palvelut ja joukkoliikenne tukevat arjen sujuvuutta ja viihtymistä. Kankaan alue tulee olemaan Jyväskylän seudulla merkittävin aluekehityshankkeemme, joka takaa töitä alueelle 20 vuodeksi”, Mikko Räty sanoo.

Lisätietoja

Mikko Räty, aluejohtaja, Jyväskylän alue, YIT Rakennus Oy, mikko.raty@yit.fi, puh 0400 837 402

Seija Takanen, rakennuttajapäällikkö, Talonrakennus Jyväskylän alue, YIT Rakennus Oy, seija.takanen@yit.fi, puh. 040 519 5732

http://www.jyvaskyla.fi/kangas

YIT on rakennusalan edelläkävijä. Luomme parempaa elinympäristöä Suomessa, Venäjällä, Baltian maissa, Tšekissä ja Slovakiassa. Yli 100 vuoden kokemuksella olemme saavuttaneet vahvan markkina-aseman: Suomessa olemme suurin asuntorakentaja ja yksi suurimmista toimitila- ja infrarakentajista sekä Venäjällä merkittävin ulkomainen asuin- ja aluerakentaja. Visiomme on olla askeleen edellä – asiakkaistamme, yhteistyökumppaneistamme ja henkilöstöstämme välittäen. Työllistämme yli 6 000 henkilöä seitsemässä maassa. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli lähes 1,9 miljardia euroa. Osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

facebook twitter