Etusivu » UPM-Kymmene Oyj – Biofore-konseptiauto esillä Metsämessujen Tulevaisuuden torilla Messukeskuksessa

UPM-Kymmene Oyj – Biofore-konseptiauto esillä Metsämessujen Tulevaisuuden torilla Messukeskuksessa

UPM-Kymmene Oyj

Lehdistötiedote

Biofore-konseptiauto esillä Metsämessujen Tulevaisuuden torilla Messukeskuksessa

(UPM, Helsinki, 6.11.2014 klo 13:00) – UPM:n ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteistyönä toteutettu Biofore-konseptiauto on esillä Metsämessujen Tulevaisuuden torilla 7.-9.11. Helsingin Messukeskuksessa. Uniikki konseptiauto on futuristinen tieliikenteeseen rekisteröitävä ajoneuvo, jonka useissa osissa käytetään UPM:n uusiutuvia biopohjaisia materiaaleja.

Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuussa valtaisaa kiinnostusta herättänyt auto demonstroi biomateriaalien käyttöä autoteollisuudessa. Biomateriaalien ansiosta auton ympäristösuorituskykyä voidaan merkittävästi parantaa turvallisuutta tai laatua heikentämättä.

UPM Formi -biokomposiittia ja UPM Grada -lämpömuovailtavaa puumateriaalia on käytetty useissa auton osissa, jotka perinteisesti valmistettaisiin muovista. Auton polttoaineena käytetään puupohjaista uusiutuvaa dieseliä, UPM BioVernoa, sisustuksessa ja varaosissa puolestaan hyödynnetään UPM Raflatacin tarramateriaaleja.

”UPM:n tavoitteena on täydentää nykyisiä liiketoimintojaan innovatiivisilla, korkean jalostusasteen tuotteilla. Uudet tuotteemme syntyvät oman tutkimus- ja kehitystyön pohjalta ja perustuvat synergioihin nykyisten liiketoimintojen kanssa. UPM pyrkii kaikessa toiminnassaan luomaan enemmän vähemmällä. Raaka-aineiden ja energian tehokas käyttö säästää ympäristöä ja tuo kustannussäästöjä”, toteaa UPM:n brändi- ja viestintäjohtaja Elisa Nilsson.

Autoon sekä muihin kestäviin ja innovatiivisin UPM:n tuotteisiin voi tutustua Tulevaisuuden torilla koko tapahtuman ajan. Tervetuloa!

Tulevaisuuden torin tiedotustilaisuus pidetään Metsämessujen kutsuvierasavajaisissa torstaina 6.11. klo 18–19. Median edustajat pääsevät avajaisiin pressikorttia näyttämällä.

Tulevaisuuden tori: Messukeskus, halli 6, osasto 6s61

Tulevaisuuden toriin tutustutaan myös Meidän viikonlopun lehdistökierroksella perjantaina 7.11. klo 13.

Akkreditoidu messuille ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/akkreditoituminen.

Lisätietoja antavat:

Elisa Nilsson, Brändi- ja viestintäjohtaja, UPM, puh. 040 5003 150

Linkki kuvakoriin: http://pet.upm.com/?cart=7495-diealiejhl&l=EN

UPM Media Desk:

Puh.: 040 588 3284

media@upm.com

www.upm.com

www.twitter.com/UPM_News


UPM

UPM uudistaa bio- ja metsäteollisuutta. Rakennamme kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Paper Asia, UPM Paper Europe and North America ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 21 000 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM – The Biofore Company – www.upm.fi


Metsämessut

Metsän virkistyskäyttöä ja metsänhoitoa esittelevä Metsämessut on alan suurimpia tapahtumia Suomessa. Metsämessujen kanssa samaan aikaan järjestetään Suomen Metsäyhdistyksen Metsäpäivät. Metsämessujen yhteydessä jaetaan Metsän etunoja -tunnustuspalkinto (5 000 €). www.helsinginmetsamessut.fi

Metsämessujen Tulevaisuuden torin 12 yritystä esittelevät, minkälaisiin tuotteisiin puuta ja puupohjaisia raaka-aineita tänä päivänä käytetään. Tulevaisuuden torin päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö.

Metsämessut on osa Meidän viikonloppua, joka kokoaa yhteen koko perheen suosikkimessut: ELMA, Metsä, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki 7.–9.11.2014. Kaikki messut yhdellä lipulla, liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta. www.meidanviikonloppu.fi

Jätä kommentti

facebook twitter