Etusivu » Talven tuloon valmistautuva Cornwall luottaa Vaisalan uuteen tiesääratkaisuun

Talven tuloon valmistautuva Cornwall luottaa Vaisalan uuteen tiesääratkaisuun

Vaisala Group

Talven tuloon valmistautuva Cornwall luottaa Vaisalan uuteen tiesääratkaisuun

Vaisala                                 Lehdistötiedote                         5.11. 2014

Cornwallin kunta on ensimmäisenä ottanut käyttöön Vaisalan uusinta teknologiaa edustavan  tiesääjärjestelmän. Alueen tieverkostoon asennettuun järjestelmään kuuluu 12 uuden sukupolven RWS200-tiesääaseman lisäksi päätöksentekoa tukevat informaatiopalvelut. Uuden järjestelmän käyttöönotto ajoittuu sopivasti juuri ennen talvisten ajokelien alkamista, varmistaen teiden tehokkaan käytön ja teillä liikkujien turvallisuuden.

Cornwall suunnannäyttäjänä

Englannissa sijaitseva Cornwallin kunta päätti investoida uusimpaan säähavaintoteknologiaan, koska se halusi parantaa tieverkostonsa talvikunnossapitoa. Vaisalan sääasemat tuottavat erittäin tarkkaa säätietoa, mikä auttaa tieviranomaisia suoriutumaan parhaalla mahdollisella tavalla talven haastavista olosuhteista. Sääasemat raportoivat eri tieosuuksien vallitsevista olosuhteista säännöllisesti läpi vuorokauden. Jatkuva olosuhteiden valvonta varmistaa tieverkoston turvallisuuden ja mahdollisimman sujuvan liikenteen vuoden jokaisena päivänä.

Tehokkuutta, turvallisuutta ja säästöjä

Cornwallin tieverkoston toiminnasta vastaava virkamies Lydia Hewitt kommentoi hankintaa seuraavasti: “Tämä on hyvin merkittävä projekti meille tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Olemme iloisia, että olemme voineet toteuttaa sen yhdessä Vaisalan kanssa. Uudet tiesääasemat tuottavat käyttöömme sitä olosuhdetietoa, jonka avulla pystymme paremmin tekemään päätöksiä esimerkiksi teiden suolaamisesta. Tekemämme investointi säästää sekä laitteiden ylläpito- että teiden suolauskustannuksia.”

“Olemme iloisia, että meille tarjoutui mahdollisuus kehittää yhdessä Cornwallin kanssa  ensiluokkainen teiden kunnossapitokokonaisuus.  Vaisalan iRWIS-ratkaisu takaa, että kunnalla on nyt käytössään saumattomasti integroitu ja alan kattavin tiesääratkaisu,” toteaa johtaja Antero Järvinen Vaisalan tiesääliiketoiminnasta.

Uuden sukupolven tiesääasema

Vaisala toi markkinoille uuden, entistä luotettavampaa mittaustietoa tuottavan RWS200-tiesääaseman aiemmin tänä vuonna. Yhdessä RoadDSS(TM) -päätöksenteko-ohjelmiston kanssa se muodostaa käänteentekevän iRWIS-tiesääkokonaisuuden.

RWS200-sääasema, Vaisalan tiesääratkaisujen sydän, on suunniteltu tulevaisuutta ja älykkäitä liikenneratkaisuja silmällä pitäen. Aseman prosessori hyödyntää useita edistyksellisiä algorytmejä, jotka keräävät tieanturin raakadatan ja tekevät tienpinnan olosuhteista parempia laskelmia hyödyntäen muuta ilmakehän tietoa. Kaikki sääaseman anturit ovat erittäin tarkkoja ja toimintavarmoja säässä kuin säässä. Niiden keräämä tieto tehostaa toimintaa, tukee teiden kunnossapidosta vastaavien henkilöiden päätöksentekoa ja säästää kustannuksia.

Lisätietoja:

Kimmo Kynnös, tiesääliiketoiminnan kehityspäällikkö

Sähköposti: kimmo.kynnos@vaisala.com

Puhelin: +358989492724

Kristian Orispää, viestintäpäällikkö

Sähköposti: kristian.orispaa@vaisala.com

Puhelin: +358404504942

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuja tarjoava yritys. 78-vuotisen kokemuksensa avulla Vaisala mahdollistaa paremman elämänlaadun tarjoamalla kattavan valikoiman innovatiivisia havainto- ja mittaustuotteita ja palveluja meteorologian ja valittujen säästä riippuvaisten toimialojen sekä teollisuuden mittaustarpeisiin. Vaisalan pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja yhtiön palveluksessa on noin 1500 ammattilaista ympäri maailmaa. A-sarjan osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki arvopaperipörssissä. www.vaisala.fi

Cornwallin kunta

Cornwall sijaitsee aivan Englannin lounaiskärjessä ja alueen rantaviiva on pisin koko maassa. Kunnan vaihteleva tieverkosto kattaa yhteensä 7250 kilometriä. Tiestön talvikunnossapito on perusedellytys alueen liikenteen sujumiselle. Cornwall käyttää esimerkiksi lähes 1,3 miljoonaa euroa vuosittain teiden suolaukseen. Kunta suolaa päätiet aina, kun on olemassa jäätymisen vaara, hoitaa lumenaurauksen sekä korjaa tulvien ja kaatuneiden puiden aiheuttamat vahingot.

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2014-11-05 11:35 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2014/11/05/Talven+tuloon+valmistautuva+Cornwall+luottaa+Vaisalan+uuteen+ties%C3%A4%C3%A4ratkaisuun+HUG1868726.html

facebook twitter