Etusivu » Savo-Solar Oy selvittää listautumista NASDAQ OMX First North -markkinapaikalle Ruotsissa

Savo-Solar Oy selvittää listautumista NASDAQ OMX First North -markkinapaikalle Ruotsissa

Cleantech Invest Oyj

Savo-Solar Oy selvittää listautumista NASDAQ OMX First North -markkinapaikalle Ruotsissa

Cleantech Invest Oy

Yhtiötiedote 19.11.2014 klo 8.30 (EET)

SAVO-SOLAR OY SELVITTÄÄ LISTAUTUMISTA NASDAQ OMX FIRST NORTH -MARKKINAPAIKALLE RUOTSISSA

Maailman tehokkaimman aurinkolämpökeräimen toimittaja Savo-Solar Oy selvittää yhtiön osakkeen listausmahdollisuuksia NASDAQ OMX:n First North Sweden -markkinapaikalle. Suunniteltu listautumisajankohta on vuoden 2015 alussa.

Savo-Solarin tilauskanta on voimakkaassa kasvussa ja yhtiö hakee listautumisella ja siihen liittyvällä osakeannilla pääomaa kasvun rahoittamiseen ja tuotantokapasiteetin kasvattamiseen.

“Haluamme listautumisella varmistaa yhtiömme kasvun yhdeksi maailman suurimmista ja parhaista aurinkolämpöön ja -jäähdytykseen keskittyvistä yhtiöistä. Savo-Solar kasvaa nyt nopeasti Pohjoismaiden kaukolämpömarkkinoilla ja erityisesti Tanskassa, jossa investoidaan voimakkaasti suuriin aurinkolämpöä hyödyntäviin kaukolämpölaitoksiin. Tanskassa asennetaan pelkästään tänä vuonna noin 300 000 neliömetriä aurinkolämpökeräimiä, jolloin kokonaismarkkinan arvo on noin 70 miljoonaa euroa. Yhtiömme tulisi olemaan ensimmäinen Pohjoismaiden pörssissä noteerattu aurinkolämpöön keskittyvä yhtiö. Sekä sijoittajat että teolliset toimijat ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa meitä kohtaan”, toteaa Savo-Solar Oy:n toimitusjohtaja Jari Varjotie.

Savo-Solarin tavoitteena on olla yksi teknisesti edistyneimmistä, johtavista isojen aurinkolämpölaitosten toimittajista, joka tarjoaa patentoituja ratkaisuja ja valmistaa maailman tehokkaimpia aurinkolämpökeräimiä ja -järjestelmiä. Aurinkolämpö on jo kilpailukykyistä perinteiseen lämmöntuotantoon verrattuna ja sillä saadaan hyödynnettyä jopa 70-80 % auringon energiasäteilystä. Tähän päästään varsinkin Savo-Solarin keräimillä, joilla on markkinoiden paras hyötysuhde. Koko maailman asennettu aurinkolämpökapasiteetti on 330 TW eli kaksinkertainen verrattuna valosähköilmiöön perustuvien aurinkokennopaneelien aurinkosähkökapasiteettiin.

Savo-Solar keskittyy suuriin aurinkolämpöprojekteihin kauko- ja aluelämmön sekä teollisen prosessilämmön kasvavilla markkinoilla.  Erityisesti suurten kaukolämpösovellusten kysyntä kasvaa nopeasti ja niissä Savo-Solarin ratkaisu on erittäin kilpailukykyinen. Savo-Solar on myös kehittämässä uutta aurinkojäähdytysratkaisua yhdessä keskieurooppalaisten kumppanien kanssa.

“Toimintamme tarkoitus  on vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä lämmityksessä ja jäähdytyksessä ja edistää puhdasta ja energiataloudellista lämmöntuotantoa. Tarjoamme asiakkaillemme saasteetonta ja polttoaineetonta energiaa ja samalla vakaata, ennustettavaa ja matalaa energian hintaa. Laiteratkaisujemme ansiosta saadaan pienemmillä resursseilla aikaan enemmän”, jatkaa Varjotie.

SAVO-SOLAR OY / CLEANTECH INVEST OYJ

Lisätietoja:

Savo-Solar Oy

toimitusjohtaja Jari Varjotie

Puhelin: 0400 419 734

Sähköposti: jari.varjotie@savosolar.fi

www.savosolar.fi

Cleantech Invest Oy

toimitusjohtaja Feodor Aminoff

Puhelin: +358 400 449 096

Sähköposti: feodor.aminoff@cleantechinvest.com

www.cleantechinvest.com

Savo-Solar lyhyesti

Savo-Solar on vuonna 2010 perustettu suomalais-tanskalainen yhtiö, joka valmistaa maailman tehokkaimpia aurinkolämpökeräimiä ja toimittaa tehokkaita ratkaisuja suurille kaukolämpölaitoksille, teollisuuden prosessilämmöntuotantoon sekä kiinteistöjen energiatehokkuusinvestointeihin. Yhtiöllä on lähes 30 asiakasta ja sen tuotteita on myyty  jo lähes 20 maassa. Savo-Solarin johdossa on aurinkolämpöalan ja nanopinnoitteiden kansainvälisiä asiantuntijoita.

Cleantech Invest lyhyesti

Cleantech Invest keskittyy puhtaaseen energiaan ja luonnonvarojen tehokkaaseen käyttöön. Yhtiöllä on hajautettu kokonaisuus osakkuusyhtiöiden vähemmistöomistuksia ja se etsii aktiivisesti uusia pääomakeveitä, skaalautuvia kohdeyrityksiä cleantech-toimialalta. Cleantech Invest sijoittaa alan lupaavimpiin aikaisen vaiheen kasvuyhtiöihin Suomessa, Ruotsissa ja muissa Itämeren maissa. Yhtiön johto on cleantech-sijoittamisen kansainvälisiä pioneereja. Cleantech Invest on myös työ- ja elinkeinoministeriön päätöksellä perustetun Vigo-ohjelman yrityskiihdyttämö.

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2014-11-19 07:30 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2014/11/19/Savo+Solar+Oy+selvitt%C3%A4%C3%A4+listautumista+NASDAQ+OMX+First+North+markkinapaikalle+Ruotsissa+HUG1872648.html

facebook twitter