Etusivu » Raisio – Raisio alaskirjaa Honey Monster -brändin tasearvoa 10 miljoonaa euroa

Raisio – Raisio alaskirjaa Honey Monster -brändin tasearvoa 10 miljoonaa euroa

Raisio

Pörssitiedote

Raisio alaskirjaa Honey Monster -brändin tasearvoa 10 miljoonaa euroa

Raisio Oyj, pörssitiedote 19.11.2014 klo 8.35

Raisio julkisti tänään 19.11.2014 ostaneensa Benecol-liiketoiminnan Isossa-Britanniassa, Irlannissa ja Belgiassa. Benecol-tuotteet ovat Isossa-Britanniassa ja Irlannissa markkinajohtajia kolesterolia alentavissa terveysvaikutteisissa elintarvikkeissa.

Kaupan myötä Raision markkina-asema Isossa-Britanniassa vahvistuu selvästi ja se mahdollistaa Raision paremman keskittymisen strategiansa mukaisiin terveellisiin ja ekologisiin välipaloihin.

Ison-Britannian aamiaismurokategoria ei ole kasvanut ja sen kannattavuus on heikentynyt. Tästä syystä myös Honey Monster -murojen myynnin ja kannattavuuden arvioidaan olevan pysyvästi alle viime vuosien tavanomaisen tason. Raisio alaskirjaa vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä 10 miljoonalla eurolla Honey Monster -brändin tasearvoa osana yritysoston myötä tehtävää toiminnan uudelleenorganisointia. Alaskirjaus ei ole kassavaikutteinen.

RAISIO OYJ

Heidi Hirvonen

viestintä- ja IR-päällikkö

puh. 050 567 3060

Raisio-konserni lyhyesti

Raisio Oyj on kansainvälinen, kasvipohjaisen ravinnon erityisosaaja. Raision toiminta on jaettu kahteen yksikköön: Brändeihin ja Raisioagroon. Konsernin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Iso-Britannia, Tšekki, Venäjä, Ukraina, Puola, Viro ja Ruotsi. Raision osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Konsernin liikevaihto vuonna 2013 oli 558 miljoonaa euroa ja liiketulos 39 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 900 henkilöä. Raision tunnetuimmat brändit ovat Benecol, Honey Monster, Elovena, Sunnuntai, Nordic, Poppets ja Benemilk.

Jakelu

NASDAQ OMX

Keskeiset mediat

www.raisio.com

facebook twitter