Etusivu » Lemminkäinen – Lemminkäinen mukaan Kempeleen terveyskeskuksen allianssihankkeeseen

Lemminkäinen – Lemminkäinen mukaan Kempeleen terveyskeskuksen allianssihankkeeseen

Lemminkäinen

Lehdistötiedote

Lemminkäinen mukaan Kempeleen terveyskeskuksen allianssihankkeeseen

LEMMINKÄINEN OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 6.11.2014 KLO 9.00


LEMMINKÄINEN MUKAAN KEMPELEEN TERVEYSKESKUKSEN ALLIANSSIHANKKEESEEN

Lemminkäinen ja Kempeleen kunta sekä Prodeco Oy ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen allianssisopimuksen Kempeleen terveyskeskuksen toteuttamisesta. Hankkeessa rakennetaan uusi rakennus olemassa olevan terveyskeskuksen viereen, minkä jälkeen vanha rakennus saneerataan.

Kehitysvaiheessa osapuolet tekevät hanke- ja luonnossuunnittelun, joka johtaa toteutusvaiheen sopimukseen, mikäli kunnanhallitus hyväksyy investointipäätöksen keväällä 2015. Alustavan suunnitelman mukaan rakentaminen alkaisi huhtikuussa 2015 ja hanke valmistuisi keväällä 2017. Hankkeen kokonaisarvo on noin 13 miljoonaa euroa, josta Lemminkäisen osuus tarkentuu toteutusvaiheen sopimuksessa.

Allianssin tavoitteena on toteuttaa terveyskeskushanke kustannustehokkaasti huomioiden rakennuksen koko elinkaari. Allianssissa kaikki osapuolet tekevät päätökset yhdessä ja mahdolliset riskit ja hyödyt jaetaan osapuolten kesken.

Kempeleen kunnan tekninen johtaja Risto Sarkkinen pitää allianssimallia oikeana ratkaisuna: ”Allianssi tarjoaa tässä tapauksessa parhaan mahdollisen tavan hankkia tilaajan käyttöön tarvittava osaaminen jo hankkeen alussa.”

”Allianssissa pystymme hyödyntämään kaikkien osapuolten osaamisen parhaalla mahdollisella tavalla, mikä on erityisen tärkeää näin käyttäjävuorovaikutteisessa hankkeessa. Meidän tehtävänä on varmistaa, että terveyskeskuksen toiminta voi jatkua normaalisti ja turvallisesti koko rakennusurakan ajan”, sanoo Lemminkäisen aluejohtaja Marko Palonen.

LEMMINKÄINEN OYJ

Konserniviestintä


LISÄTIETOJA:

Aluejohtaja Marko Palonen

Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentti

Puh. 02071 58612

marko.palonen@lemminkainen.com


JAKELU:

NASDAQ OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.lemminkainen.fi

Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen. Markkina-alueemme on Pohjois-Eurooppa, ja palveluksessamme on noin 6 000 ammattilaista. Vuonna 2013 liikevaihtomme oli noin 2,0 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.lemminkainen.fi

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!