Etusivu » Keskon yhteiskuntavastuun raportti on Suomen paras

Keskon yhteiskuntavastuun raportti on Suomen paras

Kesko Corporation

Keskon yhteiskuntavastuun raportti on Suomen paras

KESKO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 12.11.2014 KLO 17.00 1 (2)

Keskon yhteiskuntavastuun raportti on Suomen paras

Keskon yhteiskuntavastuun raportti 2013 valittiin Suomen parhaaksi tämän vuoden vastuullisuusraportointikilpailussa. Keskon raportti oli myös kansalaisjärjestön valinta parhaaksi raportiksi.

Kilpailutuomariston mukaan Kesko on raportoinut sosiaalisen ja taloudellisen vastuun tunnusluvut poikkeuksellisen hyvin ja laajasti sekä on käsitellyt erittäin kattavasti muun muassa tuotteiden turvallisuutta ja markkinoinnin vastuullisuutta. Verkossa helposti saatavana oleva raportti puhuttelee myös laajempaa yleisöä.

Voittajan valitsi kilpailun järjestäjäryhmä, johon kuuluivat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, KHT-yhdistys, Nasdaq Helsinki, työ- ja elinkeinoministeriö, Ympäristöjohtamisen yhdistys, ympäristöministeriö ja Yritysvastuuverkosto FIBS.

Keskon yhteiskuntavastuun raportti 2013 on Keskon 14. raportti. Uudistuneessa, verkossa julkaistussa raportissa kerrotaan entistäkin avoimemmin muun muassa veroista ja sidosryhmien näkemyksistä. Keskon monipuolista vastuullisuustyötä kuvataan myös lukuisin videoin.

“Vastuullisuus on yhteinen menestystekijämme, johon koko henkilöstömme ylimmästä johdosta kaupan työntekijöihin on sitoutunut. On hienoa nähdä, että pitkäjänteistä vastuullisuustyötämme ja -raportointiamme arvostetaan vastuullisuutta koskevissa vertailuissa ja vastuullisuusraportointikilpailussa. Jatkuva yhteiskuntavastuun raportin uudistaminen on tuonut meille menestystä kilpailun kiristymisestä huolimatta”, sanoo Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki.

Keskon raportti oli myös kansalaisjärjestön valinta parhaaksi raportiksiPääpalkinnon lisäksi jaettavat Lukijan valinta -palkinnot ovat raporttien keskeisten lukijaryhmien eli median, sijoittajan, kansalaisjärjestön ja opiskelijoiden edustajien jakamia palkintoja.

Keskon raportti oli kansalaisjärjestön valinta parhaaksi raportiksi. Kansalaisjärjestöjen valitsijana oli tänä vuonna asiantuntija Elina Moisio Akavasta.

“Lukijan valintaani ohjasi vahvasti se, miten hyvin yritys yhteiskuntavastuun raportissaan käsittelee vuoden aikana mahdollisesti esille nousseita puutteita”, sanoo Elina Moisio valintaperusteissa.

Moisio arvostaa sitä, että suomalainen ruoka- ja päivittäistavarakauppa on hyvin oivaltanut ilmastonmuutoksen hillinnän säästöä tuottavat vaikutukset energiankulutukseen, hävikin ja kuljetuskustannusten pienentämiseen sekä rakentamis- ja ylläpitokustannuksiin.  Teemaa on Keskon yhteiskuntavastuun raportissa käsitelty kattavasti.

Tarkempia tietoja vuoden 2014 kilpailun arviointikriteereistä, palkinnonjakajista ja valintaperusteluista löytyy kilpailun yhteenvetoraportista osoitteessa www.fibsry.fi.

Keskon yhteiskuntavastuun raportti 2013 kertoo Keskon vastuullisuusohjelman ja -työn tavoitteista, toimenpiteistä ja tuloksista uuden GRI G4 -raportointiohjeiston mukaisesti. Raportti on luettavissa osoitteessa http://yhteiskuntavastuu2013.kesko.fi .

Lisätietoja antaa Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, puh. 050 306 4081.

Kesko (www.kesko.fi) kuuluu maailman 100 vastuullisimman yrityksen joukkoon (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Olemme vähittäiskaupan osaaja, jonka ketjuilla on noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kauppojemme kautta tuomme elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään.

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2014-11-12 16:00 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2014/11/12/Keskon+yhteiskuntavastuun+raportti+on+Suomen+paras+HUG1870757.html

Jätä kommentti

facebook twitter