Etusivu » Cleantech Invest ja Fortum ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta

Cleantech Invest ja Fortum ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta

Cleantech Invest Oyj

Cleantech Invest ja Fortum ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta

Cleantech Invest Oyj

Yhtiötiedote 18.11.2014 klo 8.30 (EET)

Cleantech Invest ja Fortum ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta

Cleantech Invest Oyj ja Fortum Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen strategisesta yhteistyöstä, joka koskee liiketoiminnan kehitystä, mahdollisia tulevaisuuden cleantech-sijoituksia sekä tietojen vaihtoa.

Sopimuksen tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa Fortumille ja vauhdittaa Cleantech Investin osakkuusyhtiöiden kasvua ja arvon kehittymistä. Sopimuksen mukaan yhteydenpitoa ja yhteistyötä Cleantech Investin osakkuusyhtiöiden ja Fortumin välillä lisätään. Fortum voi esimerkiksi tehdä osakkuusyhtiöiden konseptitestauksia voimalaitoksillaan ja mahdollisesti myös asiakkaillaan, sekä jaella markkinoille tai käyttää osakkuusyhtiöiden tuotteita ja palveluja. Lisäksi se voi toimia jakelukanavana osakkuusyhtiöiden tuotteille ja palveluille. Sopimus kattaa myös energiatoimialaa koskevan tiedon ja energiankulutusdatan jakamisen sekä teknologian kehittämisen.

Lassi Noponen, Cleantech Investin hallituksen puheenjohtaja: “Strategisen kumppaniyhteistyön käynnistäminen Fortumin kanssa on merkittävä askel ja suuri ilo meille. Fortum on ilmoittanut haluavansa olla edelläkävijä puhtaiden energiatekniikoiden ja energiatehokkuutta edistävien ratkaisujen hyödyntämisessä. Meille tämä merkitsee sitä, että osakkuusyhtiömme saavat paitsi hyvän kasvualustan nykyisille liiketoimintaideoilleen myös ikkunan huomiseen tähtäävän energiayhtiön haasteisiin, mikä on erittäin arvokasta niiden kehityksen kannalta. Uskomme yhteistyön tuovan konkreettista hyötyä meille molemmille lähitulevaisuudessa.”

“Osana Fortumin tutkimusta ja kehitystä meillä on korkeat tavoitteet uusille cleantech-demonstraatioille ja kasvun luomiselle erilaisten uusien cleantech-ratkaisujen avulla. Cleantech Invest on hyvin tunnettu suomalainen start up -yritysten rahoittaja, joka tuo mahdollisuuksia hyödylliselle yhteistyölle meidän ydinmarkkinoillamme”, sanoo Heli Antila, Fortumin teknologiajohtaja.

CLEANTECH INVEST OYJ

Lisätietoja:

Cleantech Invest Oyj: Lassi Noponen, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358 40 5015127, lassi.noponen@cleantechinvest.com

Fortum Oyj: Mikko Huumo, Manager, Growth Projects, puh. +358 50 3123 935 mikko.huumo@fortum.com

Cleantech Invest Oyj:n hyväksytty neuvonantaja: Access Partners Oy, puh. +358 9 6829 500.

Cleantech Invest lyhyesti

Cleantech Invest keskittyy puhtaaseen energiaan ja luonnonvarojen tehokkaaseen käyttöön. Yhtiöllä on hajautettu kokonaisuus osakkuusyhtiöiden vähemmistöomistuksia ja se etsii aktiivisesti uusia pääomakeveitä, skaalautuvia kohdeyrityksiä cleantech-toimialalta. Cleantech Invest sijoittaa alan lupaavimpiin aikaisen vaiheen kasvuyhtiöihin Suomessa, Ruotsissa ja muissa Itämeren maissa. Yhtiön johto on cleantech-sijoittamisen kansainvälisiä pioneereja. Cleantech Invest on myös työ- ja elinkeinoministeriön päätöksellä perustetun Vigo-ohjelman yrityskiihdyttämö. www.cleantechinvest.com.

Fortum lyhyesti

Fortumin toiminnan tarkoitus on tuottaa energiaa, joka edesauttaa nykyisten ja tulevien sukupolvien elämää. Yhtiö vastaa asiakkaidensa tarpeisiin tuottamalla, myymällä ja jakelemalla sähköä ja lämpöä sekä tarjoamalla energia-alan

asiantuntijapalveluja. Yhtiön toiminta on keskittynyt Pohjoismaihin, Baltiaan, Venäjälle ja Puolaan. Vuonna 2013 Fortumin liikevaihto oli 6,1 miljardia euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 1,6 miljardia euroa. Konsernissa työskentelee

noin 8 800 henkilöä. Fortum Oyj:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.www.fortum.com/fi.

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2014-11-18 07:30 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2014/11/18/Cleantech+Invest+ja+Fortum+ovat+allekirjoittaneet+sopimuksen+strategisesta+kumppanuudesta+HUG1872100.html

facebook twitter