Etusivu » ZEELANDIN TYTÄRYHTIÖIDEN YRITYSSANEERAUSMENETTELY ON PÄÄTTYNYT JA SANEERAUSOHJELMA VAHVISTETTU

ZEELANDIN TYTÄRYHTIÖIDEN YRITYSSANEERAUSMENETTELY ON PÄÄTTYNYT JA SANEERAUSOHJELMA VAHVISTETTU

Zeeland Oyj

Yhtiötiedote

ZEELANDIN TYTÄRYHTIÖIDEN YRITYSSANEERAUSMENETTELY ON PÄÄTTYNYT JA SANEERAUSOHJELMA VAHVISTETTU

ZEELAND KIRJAA VAHVISTETUN SANEERAUSOHJELMAN PERUSTEELLA NOIN 3,2 MILJOONAN EURON KERTALUONTEISEN TULON KOLMANNEN VUOSINELJÄNNEKSEN TULOKSEEN – ZEELAND JULKISTAA SAMALLA ENNAKKOTIETOJA ENSIMMÄISEN PUOLIVUODEN TULOKSESTA SEKÄ PÄIVITTÄÄ KOKO VUODEN OHJEISTUSTA

Helsinki, 2014-07-09 16:09 CEST (GLOBE NEWSWIRE) —

Helsingin käräjäoikeus on tänään 9.7.2014 vahvistanut Zeelandin 5.7.2013 jättämien kaikkia suomalaisia tytäryhtiöitä koskevien yrityssaneeraushakemusten lopullisen yrityssaneerausohjelman. Zeelandin tytäryhtiöiden niin ikään 5.7.2013 päättämien tytäryhtiösulautumisten täytäntöönpano on tänään jätetty rekisteröitäväksi.

Zeeland kirjaa vahvistetun yrityssaneerausohjelman perusteella noin 3,2 miljoonan euron verovapaan tulon kolmannen vuosineljänneksen tulokseen. Kertaluonteisen tulon jälkeen Zeeland konsernin oma pääoma on noin 1,0 miljoonaa euroa, eli 0,01 euroa per osake, ja pitkäaikainen vieras pääoma noin 3,2 miljoonaa euroa. Pitkäaikainen vieras pääoma muodostuu noin 0,6 miljoonan euron normaaleista lainoista sekä pääosin korottomista 2,6 miljoonan euron saneerausveloista. Saneerattujen velkojen takaisinmaksu tapahtuu takapainotteisesti 31.12.2020 mennessä. Muiden velkojen takaisinmaksu tapahtuu noin kahden vuoden kuluessa. Konsernin lyhytaikainen vieraspääoma muodostuu normaaleista käyttöpääomaan luettavista veloista.

Sulautumisten rekisteröinnin jälkeen (arviolta 14.7.2014) Zeeland konserni muodostuu NASDAQ OMX First North Helsinki –listalla noteeratusta Zeeland Oyj:stä ja sen 100% omistamasta operatiivista liiketoimintaa harjoittavasta Zeeland Group Oy:stä sekä Zeeland Group Oy:n 30% omistamasta mediatoimisto Media Contacts Finland Oy:stä.

Toimitusjohtaja Tuomas Airisto:

”Haluan kiittää osaavaa ja sisukasta henkilökuntaamme, kaikkia yhteistyökumppaneitamme sekä niitä lukuisia asiakkaita, jotka ovat meihin uskoneet ja jatkaneet kanssamme tai aloittaneet yhteistyön kanssamme. Haluan erityisesti kiittää kaikkia niitä velkojia, jotka ovat puoltaneet yrityssaneerauksemme toteutumista tai muuten positiivisesti siihen suhtautuneet ja sen onnistumiseen vaikuttaneet. Teemme parhaamme, että olemme myös jatkossa luottamuksen arvoisia.

Tunnelma yhtiössä ja asiakastyössä on ollut jatkuvasti erinomainen. Lupauksemme siitä, että saneerauksella ei ole vaikutusta asiakastyöhömme olemme pystyneet pitämään sataprosenttisesti. Ne potentiaaliset asiakkaamme, jotka eivät ole Zeelandin kanssa saneerauksen vuoksi yhteistyöhön vielä uskaltautuneet, toivotan nyt tervetulleiksi entistä sisukkaampaan ja paremmin palvelevaan Zeelandiin.

Mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Olemme tehneet valtavasti työtä monella saralla yli 12 kuukautta kestäneen saneerausmenettelyn aikana ja vielä melko haastavassa yleisessä markkinatilanteessa, oppineet paljon ja lopulta muovanneet Zeelandista kannattavamman ja taseeltaan normaalimman yrityksen. Kauden loppua kohti olemme onnistuneet myynnissä hyvin ja toisen vuosineljänneksen uusien tilausten noin 20% kasvu vuoteen 2013 verrattuna antaa hyvän pohjan jatkaa kesän jälkeen kohti kannattavaa kasvua.

Samalla on nyt kuitenkin myönnettävä, että saneerauksen ja yleisen markkinatilanteen yhteisvaikutuksella on ollut selvä negatiivinen vaikutus ensimmäisen puolivuotiskauden liikevaihtoon ja myyntikatteeseen. Arvioimme nyt, että ensimmäisen puolivuotiskauden myyntikate laskee ja on noin 4,0 miljoonaa euroa (4,7 miljoonaa euroa) ja, että myös käyttökate laskee hieman ja on noin 0,3 miljoonaa euroa (0,5 miljoonaa euroa).”

Zeeland muuttaa vuoden 2014 ohjeistusta yrityssaneerauksen vaikutusten vuoksi

Aikaisempi ohjeistus oli, että arvioimme liikevaihdon (2013: 8,3 miljoonaa euroa) ja myyntikatteen (2013: 8,0 miljoonaa euroa) olevan vuoden 2013 tasolla tai kasvavan hieman. Käyttökatteen (EBITDA) osalta arvioimme aikaisemmin sen parantuvan vuodesta 2013 (2013: 0,1 miljoonaa euroa).

Uuden ohjeistuksemme mukaan arvioimme, että edellisen 12 kuukauden aikana tytäryhtiöiden yrityssaneeraus ja yleinen markkinatilanne ovat haitanneet myyntiämme ja, että liikevaihto (2013: 8,3 miljoonaa euroa) sekä myyntikate (2013: 8,0 miljoonaa euroa) laskevat hieman vuodesta 2013, elleivät suunnitellut yrityskaupat toteudu loppuvuoden aikana. Arvioimme myös, että käyttökate (2013: 0,1 miljoonaa euroa euroa) nousee selvästi vuodesta 2013 ja, että tilikauden tulos on saneerauksen positiivisen tulosvaikutuksen vuoksi erittäin hyvä.

Zeeland Oyj:n hallitus on tänään myös päättänyt suunnatusta osakeannista, jonka ehdot julkistetaan omana tiedotteenaan välittömästi tämän tiedotteen julkistuksen jälkeen.

Zeeland julkistaa puolivuotiskatsauksen 26.8.2014.

ZEELAND OYJ

HALLITUS

Lisätietoja: Tuomas Airisto, toimitusjohtaja, puhelin +358 40 566 1331

Yhtiön Hyväksyttynä Neuvonantajana toimii Merasco Oy, puhelin +358 9 6129 670

Jätä kommentti

etoro

Osta osakkeita ja kryptovaluuttoja eTorossa ilman välityspalkkioita!