Etusivu » Stockmannin yhteiskuntavastuun raportti 2014 on julkaistu

Stockmannin yhteiskuntavastuun raportti 2014 on julkaistu

Stockmann Oyj Abp

Lehdistötiedote

Stockmannin yhteiskuntavastuun raportti 2014 on julkaistu

Aktiivista työtä hankintaketjun vastuullisuuden ja sidosryhmäyhteistyön kehittämiseksi

Helsinki, Suomi, 2015-03-30 15:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) — STOCKMANN Oyj Abp, Lehdistötiedote 30.3.2015 klo 16.30 EET

Stockmann-konsernin vuoden 2014 yhteiskuntavastuun raportti kertoo yhtiön vastuullisuustyön painopistealueista ja tuloksista.

Kohti entistä vastuullisempaa hankintaketjua

Viime vuoden aikana Stockmannin pitkäjänteinen toiminta hankintaketjun vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden lisäämiseksi jatkui. Huhtikuussa 2014 Stockmann julkaisi muodin omien merkkien toimittaja- ja tehdaslistan ensimmäisenä suomalaisena muotiyrityksenä, ja tänään on julkaistu päivitetty ja laajennettu lista. Sen kattavuus on noussut 73 prosentista 83 prosenttiin, ja tavoitteena on jatkaa toimintatapojen yhtenäistämistä sisäisesti ja laajentaa listan kattavuutta entisestään tulevina vuosina. Muodin omien merkkien hankintaketjussa toteutettiin vuoden aikana 223 BSCI-auditointia ja 214 omaa auditointia sekä 125 tarkastusta Bangladeshin palo- ja rakennusturvallisuussopimuksen mukaisesti. Valmistusmaatieto lisättiin Stockmannin omien merkkien muotituotteisiin suunnitellusti syksystä 2014 alkaen.

Aktiivista sidosryhmäyhteistyötä

Vuoden 2014 aikana järjestettiin kansalaisjärjestöille suunnattu sidosryhmätilaisuus koskien muodin hankintaketjua, Lindex juhli 60-vuotissyntymäpäiviään yhdessä sidosryhmiensä kanssa ja konsernin liiketoimintayksiköt teettivät useita asiakaskyselyitä ja -paneeleita sekä henkilöstökyselyitä. Työntekijöiden osallistamiseen panostettiin ottamalla henkilöstö mukaan Stockmannin strategiaprosessiin sekä arvojen uudelleen määrittelyyn muotiketjuissa.

Vähemmän ympäristökuormitusta

Muotituotteissa käytettiin aiempaa enemmän vastuullisia materiaaleja: vuonna 2014 myynnissä oli yli 17 miljoonaa luomupuuvillasta, Better cotton -puuvillasta, kierrätys- tai tencel-kuidusta valmistettua vaatetta. Lindexin osalta vastuullisista materiaaleista valmistetut tuotteet kattavat jo 22 prosenttia koko mallistosta. Myös Stockmannin omien merkkien mallistoissa esiteltiin ensimmäiset luomupuuvillaiset vaatteet. Suomen tavarataloissa jätteen hyötykäyttöaste nousi jälleen, kun jätteestä hyödynnettiin materiaalina ja energian lähteenä 99,2 prosenttia.

Yhteiskuntavastuun raportti 2014 on julkaistu yhtiön kotisivuilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Raportin lukuisat case-esimerkit on suunnattu erityisesti asiakkaille ja suurelle yleisölle. Kyseessä on Stockmannin ensimmäinen GRI G4- raportointiohjeiston mukaan laadittu raportti, jossa edellytetään mm. laajempaa kuvausta vastuullisuustyön johtamistavoista.

Yhteiskuntavastuun raportti 2014 & GRI-sisältövertailu:

http://www.stockmanngroup.com/fi/yhteiskuntavastuuraportit1

Stockmannin muodin omien merkkien tehdaslista:

http://www.stockmanngroup.com/fi/toimittaja-ja-tehdaslista

Lisätietoja:

Nora Malin, viestintäjohtaja, puh. 09 121 3558

Johanna Stenbäck, yhteiskuntavastuuasiantuntija, puh. 046 876 1529

www.stockmanngroup.com


STOCKMANN Oyj Abp

Nora Malin

viestintäjohtaja


Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

Jätä kommentti