Etusivu » Kaikkien aikojen suurin huoltoseisokki alkaa Neste Oilin Porvoon jalostamolla

Kaikkien aikojen suurin huoltoseisokki alkaa Neste Oilin Porvoon jalostamolla

Neste Oil Corporation

Kaikkien aikojen suurin huoltoseisokki alkaa Neste Oilin Porvoon jalostamolla

Neste Oil Oyj

Lehdistötiedote

23.3.2015 klo 13.00

Kaikkien aikojen suurin huoltoseisokki alkaa Neste Oilin Porvoon jalostamolla

Neste Oilin Porvoon jalostamo pysähtyy suunniteltua huoltoseisokkia varten huhtikuussa 2015. Noin 100 miljoonan euron ja lähes 4 500 työntekijää työllistävä seisokki on jalostamon kaikkien aikojen suurin.

Seisokki alkaa yksiköiden alasajolla pääsiäisen jälkeisellä viikolla ja kestää noin 8 viikkoa. Jalostamon tuotanto on seisokin ajan pysähdyksissä, joten seisokin aikana Neste Oil myy varastoituja tuotteita. Jalostamon öljysatama ja tuotteiden jakelu maanteitse toimivat huoltotöiden ajan normaalisti.

Suunnitellut huoltoseisokit ovat tärkeimpiä toimia jalostamon turvallisuuden ja toimintavarmuuden ylläpitämiseksi, ja ne toteutetaan 4-5 vuoden välein. Myös lakisääteiset painelaitetarkastukset ja huoltotyöt edellyttävät säännöllistä huoltopysäytystä. Porvoon jalostamon edellinen suurseisokki oli vuonna 2010.

Tämän kevään seisokin yhteydessä toteutetaan myös jalostamon kehittämiseen liittyviä investointihankkeita, kuten raakaöljyn tislausyksikön uunien uusiminen sekä mittavat automaatiouusinnat useissa kohteissa. Lisäksi tehdään paljon tulevia investointihankkeita koskevia liitäntöjä.

Seisokin arvioitu työmäärä on yli miljoona työtuntia, ja ulkopuolisten palvelutoimittajien osuus seisokissa nousee noin 3 500 työntekijään.

Mediatilaisuus Porvoossa

Kutsumme median edustajat seuraamaan Suomen suurimpien huoltotöiden etenemistä Porvooseen keskiviikkona 29.4.2015 klo 10.00. Tarkempi ohjelma ja ohjeet ilmoittautumista varten ovat tiedotteen liitteenä.

Neste Oil Oyj

Kaisa Lipponen

viestintäjohtaja

Lisätietoja seisokista: Tuotantojohtaja Jukka Kanerva, puh. 050 458 7489

Neste Oil lyhyesti

Neste Oil Oyj on korkealaatuisiin puhtaamman liikenteen polttoaineisiin erikoistunut jalostus- ja markkinointiyhtiö. Yhtiö tuottaa kaikkia tärkeimpiä öljytuotteita ja on maailman johtava uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin toimittaja. Vuonna 2014 yhtiön liikevaihto oli 15 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 5 000 työntekijää. Neste Oilin osakkeilla käydään kauppaa NASDAQ Helsinki Oy:ssä.

Neste Oil on hyväksytty maailmanlaajuiseen Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin. Yhtiö on myös ollut monta vuotta peräkkäin vastuullisten yritysten Global 100 -listalla. CDP Forest on valinnut Neste Oilin yhdeksi parhaista metsäjalanjäljestään huolehtivista yhtiöistä öljy- ja kaasuteollisuudessa. www.nesteoil.com

This content was originally distributed by GlobeNewswire on 2015-03-23 12:00 CET

© Hugin BV.

Permalink: /2015/03/23/Kaikkien+aikojen+suurin+huoltoseisokki+alkaa+Neste+Oilin+Porvoon+jalostamolla+HUG1905418.html